avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

Spuneti-mi, va rog, este posibil sa apara intr-o hotarare judecatoreasca pensia de intretinere ca procent-25% din veniturile nete lunare, spre exemplu?
Nu mi s-ar parea normal: sa zicem ca castig la Loto si trebuie sa impart banii cu fosta sotie, dupa acest algoritm?
de cele mai multe ori nu este specificat decat procentul.puteti deschide o alta actiune in care sa cereti stab pensiei in suma fixa si nu in procent.dar trebuie sa aveti si niste motive.de ex eu am cerut stab in suma fixa ptr ca aveam exact o hot ca a dvs si mi-a fost respinsa pe motiv ca procentul este mai mare decat daca ar stabili o suma fixa deoarece veniturile fostului sot nu erau fixe,iar calculul rezultat in urma aplicarii procentului il face executorul in cadrul dosarului de executare,in cazul in care cel obligat la plata pensiei nu achita suma la valoarea reala a veniturilor sale.
Daca nu apare in minuta din ce venituri, atunci o lamurire de dispozitiv ar fi de ajuns.
Nu inteleg cum adica "mi-a fost respinsa pe motiv ca procentul este mai mare decat daca ar stabili o suma fixa", puteti fi mai explicita?
"pensia de intretinere a fost stabilita ca procent din venitul net al paratului tocmai datorita faptului ca raportat la natura activitatii acestuia nu se putea stabili o suma nominala strict determinata,aceasta modalitate de detreminare fiind una din cele permise de lege si cea mai adecvata situatiei concrete,care asigura posibilitatea reala a beneficiarului de a primi sumele efectiv datorate ,fiind lipsita de interes stabilirea unei sume,care in nici un caz nu ar putea fi mai mare decat echivalentul procentului deja stabilit si care ptr a fi executat nu necesita decat determinarea in cadrul procedurii executarii silite ,prin luarea in considerare a veniturilor reale ale paratului,diferite in perioadele de ambarcare fata de cele in care se afla la uscat."
un eventual castig la loto nu este un venit net lunar si cred ca nu veti putea fi executat din acel venit.in rest dvs stiti f bine care va sunt veniturile si cat reprezinta 25% din acestea.
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2013
desirelia75, utilizator
Am avut 2 avocate pana acum si am mai platit si o consultatie inainte de divort.
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Ne scrieti si noua solutia aici? Motamo, ca sa inteleg ceva daca se poate...

Alte discuții în legătură

Actiune marire pensie intretinere minor ContSters114133 ContSters114133 cum credeti ca se solutioneaza o actiune de marire a pensiei de intretinere minor,daca procentul a fost cel maxim admis?in sentinta civila stabilita in baza ... (vezi toată discuția)
Obtinere pensie alimentara nestiutorintoate nestiutorintoate buna seara, care sunt pasii pt a solicita pensie alimentara copil minor . nu am fost casatoriti niciodata, dar am convenit ca minorul sa ramana la mine. (vezi toată discuția)
Nivelul maxim al pensiei alimentare andreea0123 andreea0123 As vrea sa stiu conform noului cod al familiei care ar fi maximul de pensie alimentara pe care sotul meu trebuie sa-l plateasca ptr un copil, avand in vedere ... (vezi toată discuția)