Dispune obligarea paratului-reclamant sa plateasca reclamantei-parate pensie de intretinere, in favoarea minorului, in procent de 25% din veniturile nete lunare incasate, incepand cu data introducerii actiunii pana la majoratul minorului
d-na avocat, nu inteleg ce nu intelegeti.instanta stabileste pensia in suma fixa sau procent fara a se specifica salariul lunar ptr ca sunt multi salariati care obtin venituri lunare fluctuante,iar o suma fixa ar fi in defavoarea minorului.calculul il face executorul in cazul in care cel obligat la plata pensiei nu plateste de buna voie.chiar de va cere lamurirea dispozitivului hotararii ,instanta va spune acelasi lucru:suma fixa sau procent.nu cred ca este asa de complicat sa se aplice 25% la venitul net lunar .
Din punctul meu de vedere minuta are lacune in sensul in care, intr-adevar, nu se intelege la ce venituri se raporteaza. Venituri nete sunt si cele din dividende si din castigul la loto, ma tem ca nu se referea si la ele.
In concluzie, mai bine solicitati o lamurire a dispozitivului cel putin.
Doamna desirelia, am inteles pozitia dv., solicitam informatii suplimentare initiatorului topicului. Multumesc.
corect,venituri nete sunt si cele din castigul la loto...dar nu sunt venituri lunare asa cum a specificat instanta.pozitia mea este aceasta ptr ca am o hotarare identica cu a celui care a initiat discutia.doar cine nu vrea sa inteleaga nu intelege ce inseamna 25% din venitul net lunar.
Eu prin" lunare" le inteleg in sensul periodicitatii colectarii sumelor de catre mine, dar din punctul meu de vedere procentul se poate referi la orice fel de venituri nete (din salariu, din drepturi de autor, din dobanzi, din dividende, din castiguri la Loto, din inchirierea unui imobil, etc.), periodice si neperiodice.
Din acest punct de vedere, consider ca neprecizand sursa acestor venituri, pentru mine creaza un mare risc.
....
Contraexemplu: sunt PFA si execut mici lucrari care dureaza pana intr-o zi (lucrari de reparatii de instalatii sanitare) si lucrez in baza unor contracte de tipul "time and material". Prin lunar net vrea sa spuna ca se aplica procentul la suma acestor castiguri dintr-o luna, dupa operarea tuturor deducerilor legale.