avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

Spuneti-mi, va rog, este posibil sa apara intr-o hotarare judecatoreasca pensia de intretinere ca procent-25% din veniturile nete lunare, spre exemplu?
Nu mi s-ar parea normal: sa zicem ca castig la Loto si trebuie sa impart banii cu fosta sotie, dupa acest algoritm?
Pai de ce nu i-ati achitat in natura pana acum? Sansele scad sa accepte instanta ceva in natura daca dv. insiva ati platit in bani. Nu stiu cat si cum ati argumentat, insa.

Da, desirelia, la acele articole ma refeream in mare.
A fost o combinatie de bani si in natura.
Mi-ar fi fost greu sa achit toata contributia doar in natura.
Sistemul este de asa natura, favorizeaza parintii necooperanti.
Firesc mi se parea asa: sa existe un card special, cu care poti cumpara de la cateva hypermagazine, acela sa fie la parintele rezident, sa fie incarcat lunar de parintele nerezident, iar la sfarsit de luna, parintele nerezident sa aiba acces la o situatie analitica a cumparaturilor, pentru a constata ca au fost realizate in interesul minorului.
Sistemul nu este de asa natura, cred eu. Depinde de varsta copilului, chetuielile cu el, daca face cursuri, scoala, gradinita, ce i-ati luat pana acum, de ce considerati ca nu ii puteti lua altceva...
Din pacate, nu va pot spune mai mult, sunteti zgarcit cu detaliile si pana mai obtin o informatie trebuie sa iau topicul de la capat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune marire pensie intretinere minor ContSters114133 ContSters114133 cum credeti ca se solutioneaza o actiune de marire a pensiei de intretinere minor,daca procentul a fost cel maxim admis?in sentinta civila stabilita in baza ... (vezi toată discuția)
Obtinere pensie alimentara nestiutorintoate nestiutorintoate buna seara, care sunt pasii pt a solicita pensie alimentara copil minor . nu am fost casatoriti niciodata, dar am convenit ca minorul sa ramana la mine. (vezi toată discuția)
Nivelul maxim al pensiei alimentare andreea0123 andreea0123 As vrea sa stiu conform noului cod al familiei care ar fi maximul de pensie alimentara pe care sotul meu trebuie sa-l plateasca ptr un copil, avand in vedere ... (vezi toată discuția)