In cazul in care refuz plata remuneratiei administratorului intr-un ansamblu rezidential mi se poate opri furnizarea apei? Mentionez ca dezvoltatorul furnizeaza apa in acest complex fara a percepe vre-o taxa pentru consumul de apa.
Contractual de administrare, specifica urmatoarele:
3.2. Cu conditia achitarii integrale de catre Beneficiar a Costuri aferente Spatiilor Comune precum si a remuneratiei Administratorului, Administratorul va actiona in vederea indeplinirii obligatiilor sale cu diligenta unui bun proprietar.
3.3. Administratorul va presta urmatoarele servicii:
a. Facilitati ale Complexului (apa, servicii de canalizare, electricitate, paza si protectie, eliminarea deseurilor). Toate cheltuilelile aferente serviciilor descrise mai jos vor fi suportate integral de catre toti proprietarii din Complex.
Problema mea este ca nu vreau sa platesc remuneratia administratorului iar acesta m-a amenintat ca imi sisteaza furnizarea apei. Are acesta vre-un temei legal sa-mi sisteze furnizarea apei?
Va redau mai jos si un extras din Regulamnetul complexului:
VIII. Utilitati Apa&Canalizare
8.1. Avand in vedere necesitatea cooperarii tuturor Proprietarilor in vederea asigurarii furnizarii apei si a serviciilor de canalizare pentru toate Imobilele din Complex, respectiv a platii integrale si la timp a contravalorii acestor servicii catre furnizori/autoritatile competente, Proprietarii declara ca sunt de acord si imputernicesc Administratorul/Dezvoltatorul Complexului sa debranseze rauplatnicii in situatia in care exista intarzieri la plata care depasesc 45 (patruzecisicinci) zile de la data scadentei, fara a fi necesara punerea in intarziere, efectuarea vreunei formalitati suplimentare sau interventia instantei.
Luni i-am sistat apa doamnei care refuza sa-si plateasca taxele de administrare.
A chemat Politia. Cum eu nu eram in cartier, domnii de la Politie mi-au lasat transmis sa trec pe la dansii pe la Politie cu contractual in dinti.
Cred ca doamna a omis sa le spuna domnilor politisti ca nu are un contract de furnizare apa semnat de mine prin care eu ma oblig sa-i furnizez acest serviciu si cred ca a omis sa le spuna ca de aproximativ 2 ani a beneficiat de acest serviciu GRATIS.
Daca aveti ceva documente, liste de plata, facturi ale furnizorilor luati-le cu dumneavoastra ca s-ar putea sa va fie de folos. Poate vreo notificare pe care ati facut-o catre proprietarul respectiv, orice document din care sa rezulte ca a beneficiat si nu a platit.
Succes!
Oricum, aceste probleme nu tin de Politie. Poate dansii au mai multe lucruri de rezolvat si noi ii tinem pe loc. Sa-si vada de treaba lor.
Eu unul nici nu as raspunde la invitatia acestora. Sa mai vina inca o data, daca tot nu au altceva de facut (poate stabiliti totusi o intalnire la sediul firmei)...
Succes!
Domnii de la Politie mi-au transmis doar sa trec pe la dansii cu contractele. Ma intrebam si eu daca dansii au ceva notiuni juridice pentru a fi in stare sa judece aceasta speta.
In orice caz, nu am de gand sa ma prezint la sediul lor pana nu am o scrisoare oficiala pentru ca trebuie sa stiu motivele solicitarii prezentei mele la sediul lor.
O sa fac tot posibilul sa dureze toata acesta procedura in jur de 30 zile, timp in care doamna o sa sufere de sete. In final le voi spune ca ma prezint la sediul lor dupa ce imi vor prezenta un contract prin care societatea mea s-a angajat sa-i furnizeze doamnei apa. Nu exista asa ceva, doamna a beneficiat gratuit de apa prin bunavointa mea.
Sigur ca exista doua instiintari prin care ii comunic domnei ca-i voi sista apa in caz de neplata a serviciilor de administratie si am si mesajele doamnei care nu sunt tocmai placute la adresa mea.
Ma gandesc sa o dau in judecata pe aceasta doamna pentru calomnie, poate nu ar fi rau sa-i solicit si niste daune morale sub forma baneasca, bani pe care-i voi folosi exclusiv pentru infrumusetarea complexului residential.
Acum, dupa ce v-ati laudat cu ce sunteti dvs. in stare sa faceti pe acolo avand in vedere ca sunteti mare sef , vreau sa va intreb si eu : adunari cu proprietarii de cate ori pe an faceti ?. Poate lipseste comunicarea cu proprietarii si se intampla ce se intampla.Nu vreau sa cred ca ati devenit un mic dictator.