avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort legal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort legal

As dori sa divortez in coditiile in care am doi copii minori si o casa achizitionata in rate pe amandoi soti. Cum s-ar imparti casa in cazul in care nu ajungem la o intelegere , multumesc .
Chiar asa puteti cere la partaj , impartirea in natura si sa suportati cheltuielile pt impartirea fizica a casei in comun.
Dar mai am de platit rate (casa e construita de noi printr-o fundatie umanitara care a pus la dispozitie mijloace materiale si logistica ).Platesc rate fundatiei pentru aceste facilitati .Cheltuielile cum se calculeaza , va rog?
Se impart si alea odata cu casa, trebuie sa cereti asta.
Dar in contractul de vanzare -cumparare se specifica, in caz de divort ,partea care are castig de cauza preia imobilul . Are aceasta prevedere vreo valoare juridica ? Multumesc inca odata .
Pai, daca sotia nu e de acord cu cererea dvs si vrea sa locuiasca singura si isi si permite asta, cere atribuirea imobilului, a ratelor si va cere sa va platesta sulta care va reprezenta aproximativ suma cu care ati contribuit pana acum la achizitionarea imobilului. E valabil si invers

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un raspuns rapid, va rog! talidae2000 talidae2000 In primul rand, buna ziua Am doua probleme cu care ma confrunt, mai bine zis, mama mea. Asadar, sa incep cu inceputul. 1. Apartamentul in care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Problema partaj Adela.Alexandra Adela.Alexandra In cadrul unui partaj, in care se ridica problema unul bun imobil (apartament cu 2 camere) ce se intampla cu acesta in conditiile in care inainte de divort in ... (vezi toată discuția)
Neînțelegeri la partaj LadyBlu LadyBlu Bună ziua! Se dă următoarea situație: cuplu, soț și soție, apartament luat prin \"Prima Casă\", 2 copii de 5 și 4 ani, se hotărăsc să divorțeze. ... (vezi toată discuția)