avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort legal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort legal

As dori sa divortez in coditiile in care am doi copii minori si o casa achizitionata in rate pe amandoi soti. Cum s-ar imparti casa in cazul in care nu ajungem la o intelegere , multumesc .
Daca casa e in rate si in contract figuram amandoi nu s-ar putea face un act de donatie ?
Doar daca ati cumparat pe cote parti ( adica sa scrie in procent sau raport cat are fiecare cota din casa), v-ar putea dona, altfel nu. Apoi , donatia e revocabil aintre soti, ca inca nu ati divortat.
Vreti sa ziceti ce e cu donatia asta si de ce insistati cu ea, cand ce trebuie sa faceti e un partaj?
In cazul in care eu pierd procesul , custodia , etc., daca nu am unde merge si nu vreau sa plec din casa mea, ma da cineva afara ? Am dreptul sa stau in casa mea , ma rog ,in jumatate sau statul le da totul femeilor ca de obicei ?
Nu putem sta impreuna sub acelasi acoperis .N-ar duce la nimic bun .
Mai am o problema .Am o vecina trecuta prin multe ,care ii da multe sfaturi sotiei. As putea face o plangere penala, civila ? Sigur ca nu !
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
gi-jane2, moderator

Si de ce credeti ca sotia ar fi dispusa sa va doneze? divortati si faceti partaj, daca tot vrea sa renunte la casa, o faceti la notar dupa divort.
Iar cu vecina, vedeti ca stiti ? Bineinteles ca nu.
Pana la partaj, nu va da nimeni afara.

cand aveti de completat un mesaj, folositi butonul "editeaza"
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Pana la solutionarea definitiva a partajului nu va da nimeni afara din casa decat daca aveti un comportament violent la adresa sotiei sau copiilor. Ceea ce inteleg ca nu este cazul in speta...

Nu ne-ati comunicat cate camere are imobilul si daca credeti ca l-ati putea cumva partaja in natura.

Sintetizand, puteti divorta oricand, fie prin instanta, fie la notar daca va intelegeti. Custodia asupra copiilor va fi una comuna, insa instanta va stabili unde va fi domiciliul copiilor. De regula, fratii raman impreuna, dar exista si exceptii. Celalat parinte va fi obligat la plata unei pensii de intretinere.

Cat despre partaj, fie impartiti in natura casa (fiecare sa aiba un nr de camere si o intrare separata), fie se va atribui unuia dintre soti, care va prelua si ratele si care va fi obligat sa il despagubeasca pe celalalt pentru partea sa, conform cotei de contributie de pana la acel moment. Daca niciunul dintre soti nu are bani sa il despagubeasca, locuiti incontinuare impreuna sau scoateti imobilul la vanzare si impartiti pretul.

Sa nu uitati ca aveti de platit si o taxa de 3% din valoarea bunului supus partajului odata cu declansarea acestei actiuni, costuri cu expertul evaluator, onorarii avocat etc.
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un raspuns rapid, va rog! talidae2000 talidae2000 In primul rand, buna ziua Am doua probleme cu care ma confrunt, mai bine zis, mama mea. Asadar, sa incep cu inceputul. 1. Apartamentul in care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Problema partaj Adela.Alexandra Adela.Alexandra In cadrul unui partaj, in care se ridica problema unul bun imobil (apartament cu 2 camere) ce se intampla cu acesta in conditiile in care inainte de divort in ... (vezi toată discuția)
Neînțelegeri la partaj LadyBlu LadyBlu Bună ziua! Se dă următoarea situație: cuplu, soț și soție, apartament luat prin \"Prima Casă\", 2 copii de 5 și 4 ani, se hotărăsc să divorțeze. ... (vezi toată discuția)