romascanu a scris:
Cea mai buna cale de a nu reusi intr-o cerere e sa nu crezi in ea.
Sau...
Daca aveti convingerea ca nu puteti obtine incredintarea, aveti dreptate ...nu puteti.
Unele lucruri depind mai mult de mentalitatea noastra decat de a altora.
In topicul acesta nu incercati sa ne convingeti de ce ati fi dvs, mai indreptatit in a obtine incredintarea copilului sau de ce ar fi in interesul superior al copilului sa va fie incredintat dvs., ci incercati sa ne convingeti despre mentalitatea si ...marsaviile altora.
Si greseala asta o fac multi, mai ales in instanta. In loc sa se concentreze pe ceea ce au EI de dovedit se concentreaza pe ceea ce cred ei ca face si drege cealalta parte. Ori, ca sa folosesc cuvintele dvs., daca ma concentrez sa dovedesc cat de urat e zemul, nu are sa rezulte de aici ca eu sunt "fat frumos din lacrima"...
Doamna avocat Romascanu,
Tocmai ce vin de la un asa zis proces de incredintare (ordonanta presidentiala) aflat in recurs (asa zis proces pentru ca in Romania procesele de incredintare sunt o gluma si o bataie de joc la adresa tatilor)
Instanta de fond a retinut ca imi poate acorda oricand si mie copilul, deoarece am reusit sa ii demonstrez ce fel de tata am fost, si ce conditii pot oferi minorului. (asta dupa ce am dus o lupta crunta cu noroiul cu care mama copilului a aruncat in mine)
Cu toate acestea instanta de fond a incredintat copilul mamei , si mie mi s-a acordat program de vizitare.
De atunci , de fiecare data cand duc copilul inapoi la mama dupa ce acesta este la mine, il las tot timpul plangand , si ma roaga cu lacrimi in ochi sa nu plec. Ora de dianinte in care il pregatesc sa il duc inapoi, este cea mai groaznica ora pe care o poate trai un copil, isi da seama ca il duc inapoi la mama si imi zice "tati , unde mergem? , tati nu vreau la mami"...si asta fara incetare atat cand il pregatesc cat si tot drumul.
Am cerut instantei de recurs sa ma lase sa demonstrez acest lucru , cu probe evidente.
Stiti ce mi-a raspuns instanta de recurs ? "Pai ce, copilul oricum sufera , nu a-ti stiut inainte de a divorta?"
I-am atras atentia ca dupa mama lui nu sufera asa, ci numai dupa mine, si ca nu eu sunt cel care am introdus divort, si ca mama este cea care defapt nu i-a pasat niciodata de copil . A ridicat din umeri.
V-am prezentat doar varful aisberg-ului.
Daca un copil ar fi plans dupa mama lui, si nu vroia la tatal sau, acel tata n-ar fi obtinut decat program de vizitare in prezenta mamei, si asta fara drept de apel.
Cand insa plange dupa tata, si nu vrea la mama, o instanta superioara ridica din umeri.
Va las pe dumneavoastra sa judecati.