avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie crestere copil

Va rog sa-mi spuneti daca am calculat bine?
Am 6 luni salariu net 880 iar restul suma totala este 7771 si am adunat
5280+7771=13051
13051*0,85=11093
Suma acesta o sa o iau?
Din suma aceasta se mai calculeaza odata 0,85%
Va multumesc



Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:05, 30 Noiembrie 2017
Am si eu o intrebare sunt angajata cu 30 de ore pe saptamana, asta inseamna 6 ore pe zi, timp de 5 zile, ca sa primesc indemnizatia de crestere a copilului cat timp trebuie sa am lucrat ? e suficient un an lucrat la nastere sau trebuie mai mult din cauza programului redus?
Legea nu conditioneaza acordarea indemnizatiei pentru CCC de durata timpului de munca - norma intreaga sau timp partial.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Asadar, daca indepliniti conditia prevazuta de lege beneficiati de indemnizatia pentru CCC indiferent de durata timpului de munca.
Cum calculez indemnizatia de crestere copil daca angajata urmeaza sa nasca in octombrie 2013 si are doar 11 luni lucrate adica din decembrie 2012 pana in octombrie 2013
Pana in decembrie 2012 a fost in concediu crestere copil. (noiembrie 2012 concediu crestere copil)
Deasemenea mai are si venituri din drepturi de autor
1. Indemnizatia o calculeaza Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS).

2. - Dvs. completati adeverinta tip cu veniturile nete pe cele 12 luni.
- In cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, eligibile pentrun a calcula indemnizatia pentru CCC, intra si luna nasterii.

3. Adeverinta are rubrici speciale pentru veniturii, din concedii de odihna si concedii medicale.

4. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 3
(1) Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 46, art. 55 alin. (1) si (2) si art. 71 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzator fiecarei categorii de venit.

...
(6) Pentru luna nasterii copilului se iau in calcul veniturile cuvenite pentru acea luna, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana daca ar fi lucrat in toata luna, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizatia de maternitate.
Buna ziua!sunt angajata de pe 9 sept 2013 si acum sunt insarcinata.inainte am stat acasa de pe 12.04 pana pe 8 sept.pot beneficia de indemnizatie?data posibila de nastere ar fi in iunie.va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Baza de calcul a indemnizatiei de crestere copil/concediului de maternitate alexfelea alexfelea poate afecta concediul medical acordat in perioada celor 6 luni care compun baza de calcul, la calcularea concediului prenatal,postnatal sau indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil vgeorge vgeorge In cazul in care, la salariul minim pe economie (1050 Ron), fiind in concediul medical din prima luna da sarcina - venit de 75% din salariul minim, care este ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Dana Muresan Dana Muresan Am citit mai multe comentarii pe internet in care era specificat faptul ca indemnizatia pentru maternitate este calculata ca fiind 85% din veniturile nete ... (vezi toată discuția)