Buna. pana acum 3 zile am lucrat ca barman. In data de 5 .03 .2013 am primit un telefon de la administratoarea firmei prin care eram acuzata de furt. In localul in care lucram exista camere de filmat deci acest lucru poate fi demonstrat foarte usor ca fiind neadevarat.Cel mai rau e ca intreaga discutie a avut loc in timp ce in local se aflau si clienti. Deci in cele din urma mi sa spus la telefon ca nu mai are rost sa mai merg la servici si ca o sa ia seful legatura cu mine. Ieri am sunat sa vad ce se intampla deoarece nu a luat nimeni legatura cu mine si mi sa spus din nou ca o sa ia seful legatura cu mine pentru a completa cererea de demisie.
Promovati rapid o actiune in instanta impotriva angajatorului ... În cazul în care angajatorul refuza sa-l primeasca la lucru pe salariat, fara sa fi dispus concedierea acestuia, salariatul se poate adresa instanţei solicitand direct reintegrarea în funcţie şi plata de despagubiri.
Luni plec la tribunal . Am sanse sa castig? Ce despagubiri? Cat as putea sa obtin despagubiri.?? Trebuie sa fac ceva.......firma asta sia batut joc de mine....si o face in continuare..........au existat foarte multe pe langa faptul ca m-au dat afara, program de 24 cu 48.........fara pauza........salarul il primeam in mana fara sa semnez ceva...fara un fluturas.......fara concediu......etc........
Cum veti demonstra ca nu v-au mai primit la munca? Patronul poate nega faptul ca ati vorbit la telefon . La judecatorie va spune ca dvs. nu v-ati mai prezentat la munca. Totusi sesizati urgent si ITM. Este bine ca actiunile sa mearga in parallel. Procesele dureaza destul de mult si chiar daca veti castiga in instanta va fi tarziu pentru datoriile dvs, Daca instanta intr-un tarziu va va pune in drepturi,nu veti mai avea liniste la acel loc de munca.Sfatul meu este sa va cautati alt angajator
1. La judecatorie nu i se va spune nimic .. judecatoria nu are competenta in acest sens, ci Ttribunalul.
2. ITM-ul nu vad in ce masura il poate ajuta si nici nu-l poate obliga pe angajator la ceva ... decat sa trimitem degeaba utilizatorii la anumite institutii , mai bine lipsa ... exista anumite prevederi legale in materie care stabilesc clar competenta ITM-ului.
Demisie fortata
pufosu76
Buna seara.Va scriu in calitate de angajat la unul din magazinele mari de retail din Bucuresti.Magazinul este deschis de cateva luni si deja din cate ... (vezi toată discuția)