Buna. pana acum 3 zile am lucrat ca barman. In data de 5 .03 .2013 am primit un telefon de la administratoarea firmei prin care eram acuzata de furt. In localul in care lucram exista camere de filmat deci acest lucru poate fi demonstrat foarte usor ca fiind neadevarat.Cel mai rau e ca intreaga discutie a avut loc in timp ce in local se aflau si clienti. Deci in cele din urma mi sa spus la telefon ca nu mai are rost sa mai merg la servici si ca o sa ia seful legatura cu mine. Ieri am sunat sa vad ce se intampla deoarece nu a luat nimeni legatura cu mine si mi sa spus din nou ca o sa ia seful legatura cu mine pentru a completa cererea de demisie.
Pentru acel comprtament nu aveti cum sa va adresati ITM-ului , ci instantei de judecata .. ITM-ul nu are cum sa sanctioneze faptul ca un angajator jigneste salariatii, nu-i primeste la munca ...
Salariatul, ca cetăţean, are garantate prin Constituţie drepturile fundamentale, de care nu poate deroga prin simpla lui calitate de salariat: dreptul la demnitate în muncă, dreptul la viaţă privată, dreptul la libertate de exprimare etc.
În exercitarea prerogativelor sale, angajatorul nu trebuie să aducă atingere nici unuia din drepturile fundamentale ale salariatului.
În cazul în care un salariat consideră că i-a fost încălcat dreptul la demnitate în muncă, acesta poate acţiona angajatorul la instanţele judecătoreşti, potrivit Codului muncii.
Demisie fortata
pufosu76
Buna seara.Va scriu in calitate de angajat la unul din magazinele mari de retail din Bucuresti.Magazinul este deschis de cateva luni si deja din cate ... (vezi toată discuția)