avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare masina - refuz pentru neplata taxei de ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare masina - refuz pentru neplata taxei de timbru

am fost sa-mi inmatriculez masina (azi 15.03.2013), cu toate actele in regula, am sentinta judecatoreasca definitiva pentru neplata taxei auto si nu mi-o primit dosaru (nu mi-o facut inmatricularea) pe motiv ca nu se recunoaste sentinta judecatoreasca deoarece ii dinainte de 15 martie 2013 si trebuie sa platesc taxa de timbru dupa noua lege. Ii corect ?.
Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez, va multumesc.
lucianbolocan a scris:

salut! sunt din Tulcea si am sentinta judec. din data de 05.03.13,favorabila dar cand m-am dus la serv inmatriculari nu au vrut sa-mi primeasca actele ptr ca nu le aproba centrul(Bucuresti).Sunt in data de 27.03.13 si nu mai am nr rosii de 7zile ,stau cu auto pe dreapta si nu stiu ce sa fac!Cred ca singura solutie este sa dau serv inmatriculari in judecata ptr ca nu respecta o sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila.Precizez ca am dat in judecata din data de 07.12.12.Multumesc!


Sunt obligati sa i-ti inscrie masina.Eu am dat in judecata pe17 12 2012 ,pe 05 -3 2013 sa judecat , pe 20 03 2013 am primit sentinta definiva,iar astazi am inmarticulat masina.Cu toat ca si aici in Covasna abia au vrut sa accepte dosarele ,dar legea ii obliga.Si de la Bucuresti ca se refuza este o minciunica,de acolo din contra ii obliga.Forteaza nota trebe sa-ti inscrie.

Va salut cu respect! In decembrie 2012 am cumparat o masina de la o persoana care avea deja proces cu statul pentru neplata taxei, termenul procesului a fost pe 1 aprilie 2013! intrebarea mea ar fi daca eu acum pot inmatricula (cu sentinta pe numele lui) pe numele meu masina! Intre noi la data respectiva am incheiat un act de vanzare cumparare! Masina e cu numere provizorii ( la prima inmatriculare) ! Multumesc!
Buna ziua,
In Harghita inca nu s-a dat drumul la inmatriculari pentru dosarele cu hotarare judecatoreasca de dupa 15 martie. Ce as putea face (excluzand judecata deoarece ar dura prea mult) pentru a putea inmatricula fara plata timbrului?
andreiyd a scris:

Buna ziua,
In Harghita inca nu s-a dat drumul la inmatriculari pentru dosarele cu hotarare judecatoreasca de dupa 15 martie. Ce as putea face (excluzand judecata deoarece ar dura prea mult) pentru a putea inmatricula fara plata timbrului?


ai hotarare care obliga prefectura sa-ti inmatriculeze masina?
Da

Alte discuții în legătură

Noua taxa auto(timbru) maru222 maru222 daca am castigat an instanta sa anscriu masina fara taxa si nu am anscriso pana acuma mai este valabila hotararea judecatoreasca (definitiva}dupa intrarea noii ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Sotia mea a castigat procesul cu Institutia Prefectului-Serviciul Inmatriculari, pronuntandu-se o sentinta favorabila ei, care a ramas irevocabila prin ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu tyryana tyryana As avea si eu o intrebare,in vederea platiri timbrului de mediu, am deja o decizie emisa cu vechea lege, iar eu daca merg sa o platesc peste 2 saptamani , ... (vezi toată discuția)