avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare masina - refuz pentru neplata taxei de ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare masina - refuz pentru neplata taxei de timbru

am fost sa-mi inmatriculez masina (azi 15.03.2013), cu toate actele in regula, am sentinta judecatoreasca definitiva pentru neplata taxei auto si nu mi-o primit dosaru (nu mi-o facut inmatricularea) pe motiv ca nu se recunoaste sentinta judecatoreasca deoarece ii dinainte de 15 martie 2013 si trebuie sa platesc taxa de timbru dupa noua lege. Ii corect ?.
Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez, va multumesc.
In Judetul Covasna de luni 25 martie se inscriu fara plata taxei de timbru autoturismele cu care sa castigat in instanta neplata taxei pe emisii poluante.
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
levigabi, utilizator
Buna ziua,
Ce stiti despre cei care am achita taxa de poluare pe 12.03.2013 si nu am inmatriculat masina,ne-au fost respinse dosarele pe 15.03.2013 deoarece nu este achitat timbrul de mediu. Nu avem nici o sansa sa le inmatriculam fara a achita timbrul care este mai mare decat valoarea masinii?


Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
alinemil, utilizator
Puteti da in judecata institutia din subordinea prefectului care se ocupa de inmatriculari, adica drpciv, pe motivul ca APLICA RETROACTIV timbrul de mediu. Chiar daca va inmatriculati masina dupa intrarea in vigoare a timbrului de mediu, acesta NU AR TEBUI SA VI SE APLICE IN PRIVINTA CUANTUMULUI TAXEI, de vreme ce ati achitat odata taxa in mod valabil, sub imperiul unei legi aflate in vigoare pe 12.03.2013, respectiv legea nr. 9/2012. Daca oug 9/2013, care reglementeaza timbrul de mediu, ar introduce/modifica/elimina anumite conditii pentru inmatricularea unei masini, atunci acele prevederi vi s-ar aplica, intrucat, prin ipoteza, pe 15.03.2013 masina dumneavoastra nu este inca inmatriculata. Dar, avand in vedere ca oug 9/2013 reglementeaza exact ce reglementa si legea 9/2012 si NIMIC IN PLUS, rezulta ca se aplica retroactiv timbrul de mediu.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
JohnnyBRB, utilizator
o alta solutie decat judecata nu ar fi?asta ar insemna pierdere de timp inutila.cal putin eu am nevoie de masina fiind vorba de o autoutilitara care ar trebui sa faca curse externe.un proces ar insemna pierderea de contracte si implicit multi bani.
salut! sunt din Tulcea si am sentinta judec. din data de 05.03.13,favorabila dar cand m-am dus la serv inmatriculari nu au vrut sa-mi primeasca actele ptr ca nu le aproba centrul(Bucuresti).Sunt in data de 27.03.13 si nu mai am nr rosii de 7zile ,stau cu auto pe dreapta si nu stiu ce sa fac!Cred ca singura solutie este sa dau serv inmatriculari in judecata ptr ca nu respecta o sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila.Precizez ca am dat in judecata din data de 07.12.12.Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
lucianbolocan, utilizator

Alte discuții în legătură

Noua taxa auto(timbru) maru222 maru222 daca am castigat an instanta sa anscriu masina fara taxa si nu am anscriso pana acuma mai este valabila hotararea judecatoreasca (definitiva}dupa intrarea noii ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Sotia mea a castigat procesul cu Institutia Prefectului-Serviciul Inmatriculari, pronuntandu-se o sentinta favorabila ei, care a ramas irevocabila prin ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu tyryana tyryana As avea si eu o intrebare,in vederea platiri timbrului de mediu, am deja o decizie emisa cu vechea lege, iar eu daca merg sa o platesc peste 2 saptamani , ... (vezi toată discuția)