avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare masina - refuz pentru neplata taxei de ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare masina - refuz pentru neplata taxei de timbru

am fost sa-mi inmatriculez masina (azi 15.03.2013), cu toate actele in regula, am sentinta judecatoreasca definitiva pentru neplata taxei auto si nu mi-o primit dosaru (nu mi-o facut inmatricularea) pe motiv ca nu se recunoaste sentinta judecatoreasca deoarece ii dinainte de 15 martie 2013 si trebuie sa platesc taxa de timbru dupa noua lege. Ii corect ?.
Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez, va multumesc.
Da Dl Cosmin sunt exact in situatia care ai prezentat-o mai sus,plus k eu sunt proprietar pe masina in actele de anglia,cum ar veni eu o inmatriculez in Romania nu k o inmatriculeaza alt cumparator sau ceva...oricum sa le fie rusine caci si un prost isi da seama ca daca prima taxa nu a fost legala,nici aceasta nu este...ne facem de rusine cu tot ce se intampla in tara asta.Multumesc
Operatiunea de transfer a dreptului de proprietate este reglementata de articolul 8 din Ordinul MAI nr. 1501/2006 privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor.

Transcrierea unui autovehicul se solicita de catre noul proprietar (cumparatorul) la ghiseele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule.

Transferul dreptului de proprietate presupune o serie de actiuni procedurale, nu inseamna completarea unui act de vanzare cumparare. Cat priveste legalitatea acestei taxe de timbru...ramane de vazut ce vor hotara instantele. Nu am inteles niciodata de ce autoritatile tin neaparat la aplicarea unei astfel de taxe, cand pot sa-si mareasca venitul dubland de exemplu impozitul pe autoturisme.
Dar ce imi puteti spune despre celelalte puncte de vedere? Nu e vorba de o aplicare a legii retroactiv? Sa intelegem ca acea sentinta care s-a dat acum 20de zilee si care obliga la inmatricularea masinii este egala cu 0? Doar pt ca s-a schimbat legea?
Daca eu contest astazi ceva in instanta privind o taxa, normal procesul va dura cateva luni. Daca in astea cateva luni se schimba legea atunci eu CASTIG DEGEABA? Doar pt ca s-a schimbat legea? Nu conteaza doar si doar ideea ca la data cand am deschis procesul mi s-a cerut o taxa care s-a dovedit a fi ilegala?!


pe de alta parte diferenta intre transcriere si inmatriculare este urmatoarea:
cand iti cumperi o masina de noua, sau o aduci din afara si esti "primul proprietar in tara" atunci tu inmatriculezi masina in Romania.
Daca tu imi vinzi mie masina eu nu o mai inmatriculez ci o transcriu,inmatricularea fiind permanenta.
Dar totusi nu are foarte mare legatura acest aspect.
[ link extern ]
Art7 inmnatricularea, art8 transcrierea.

Faptul ca poate Timbrul de Mediu intrat ieri in vigoare poate este legal si intr-adevar poate nu va putea fi castigata o actiune in instanta impotriva lui nu are nicio relevanta in situatia de fata dupa parerea mea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2013
cosmintt26, utilizator
Aveti 100% dreptate...va spune un om care mai are tangenta cu principiile fundamentale ale dreptului:)!
In Alba Iulia am fost cu decizia judecatoreasca la finante si ne trimite dintr-o parte in alta...adica cei de la finante ne trimit la politie(la inmatriculari) si invers cei de la politie ne trimit la finante,interesant este k nimeni nu stie deocamdata ce se intampla cu cei ce au castigat taxa veche in instanta.Halal tara...#-o

Alte discuții în legătură

Noua taxa auto(timbru) maru222 maru222 daca am castigat an instanta sa anscriu masina fara taxa si nu am anscriso pana acuma mai este valabila hotararea judecatoreasca (definitiva}dupa intrarea noii ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Sotia mea a castigat procesul cu Institutia Prefectului-Serviciul Inmatriculari, pronuntandu-se o sentinta favorabila ei, care a ramas irevocabila prin ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu tyryana tyryana As avea si eu o intrebare,in vederea platiri timbrului de mediu, am deja o decizie emisa cu vechea lege, iar eu daca merg sa o platesc peste 2 saptamani , ... (vezi toată discuția)