avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere in Baroul traditional sau Baroul Bota ? ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere in Baroul traditional sau Baroul Bota ? Diferente ? Avantaje ?

Poate cineva sa explice care sunt diferentele dintre cele doua barouri ?
Functioneaza in paralel ?
Care sunt avantajele si dezavantajele inscrierii in unul din Barouri ?
De ce sa nu-l aleg pe celalalt ?
In ce localitati sunt constituite Barourile Bota ?
Profeseaza fara probleme acestia ? In ce localitati ?
Rspund doamnei care intreaba daca avocatii Baroului Bota sint inscrisi la Directia De Finante.Doamna toti avocatii sint inscrisi la Directia De Finante,altfel nu si-ar putea deschide cabinete.In alta ordine de idei vreau sa va spun ca nu exista baroul Bota,in schimb exista UNBR al carui presedinte este D-l Bota si care are 42 de barouri in toata tara, dealtfel singurele infiintate legal.Se pare ca nu degeaba ati picat examenul de admitere cu nota aratata de dumneavoastra.Decizia CEDO in privinta practicarii profesiei de avocat de catre d-l Bota si colegii lui este limpede,clar si fara echivoc si anume ca acestea practica legal aceasta profesie,mai mult Consiliul Europei,s-a pronuntat si el pe aceasta tema,in sensul ca aceasta profesie este asimilata cu cea a prestatorului de servicii,pentru ca defapt avocatul asta face,presteaza servicii de natura juridica pentru clientul sau si in aceasta sitatie,cererea si oferta este cea care trebuie sa guverneze activ itatea acestuia si nimeni altcineva.Nimeni n u poate pune monopol pe profesiile liberale si nu le poate conditiona activitatea de dependenta la un barou sau altul daca acestea sint legal infiintate.In acest sens vreau sa mentionez ca Barourile domnului Florea nu au acte de infiintare iar cu privire la mostenire barourilor traditionale sa fim seriosi si sa punem mina pe carte si sa invatam ce insemna "mostenirea".Mostenitori facuti de lege numai in Romania se poate.Cu consideratie,Av.Pop
POP P. IOAN a scris:
Decizia CEDO in privinta practicarii profesiei de avocat de catre d-l Bota si colegii lui este limpede,clar si fara echivoc si anume ca acestea practica legal aceasta profesie,mai mult Consiliul Europei,s-a pronuntat si el pe aceasta tema,in sensul ca aceasta profesie este asimilata cu cea a prestatorului de servicii

V-as ruga sa aduceti si argumente reale in sprijinul celor afirmate. In special la partea cu COnsiliul Europei, pe care eu il credeam o organizatie strict politica.
NOU!
UNBR ORGANIZEAZÃ ÎN 30 OCTOMBRIE 2009
EXAMEN DE PRIMIRE ÎN PROFESIE

- DREPT PENAL, DREPT PROCESUAL PENAL, DREPT CIVIL, DREPT PROCESUAL CIVIL, LEGEA NR. 51/1995, REPUBLICATÃ -

INFORMAȚII – TELEFON UNBR: 021/3150244

Acte necesare înscrierii

1. Copii după actele de identitate şi stare civilă – xerox
2. Dovada calităţii de licenţiat în drept – xerox
3. Certificat de cazier din care să rezulte că nu vă găsiţi în vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevăzute de art. 13 din Legea nr. 51/1995, replublicată – original
4. Două fotografii color – 3×4 cm;
5. Taxă de înscriere (o donaţie de min. 2.000 RON);
6. Certificat medical (clinic sănătos, nu este în evidenţă cu boli cronice neuropshihice şi contagioase) – original;



Calitatea de AVOCAT DEFINITIV se dobândeşte conform art. 19 alin. 1, 2, 3 din Legea nr. 51/1995, republicată.




cum adica donatie?
de unde stiu eu ca nu se intampla cum s-a intamplat la BB adica sa ne rada decanul in nas.........cu raspunsul la contestatii?
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
vio65, utilizator
av.Pop ai perfecta dreptate. sunt consilier juridic de peste 15 ani, am vrut sa intru in baroul "traditional" dar m-am scirbit, aici se intra numai cu spaga sau daca esti baiatul sau fetita lui X. am vazut o gramada de imbecili cu diploma pe holurile instantei, se cred mare avocati, unii intrebau (erau stagiari la acea vreme) cu cit se timbreaza plingerea penala, altul care este diferenta dintre reziliere si rezolutiune, etc. si acum vad niste intimpinari sau concluzii puse de avocati cu ceva ani care pur si simplu sunt compuneri de elev retardat care nu au nimic cu dreptul. practic acest simulacru de examen nu reflecta stiinta acestora, acum orice individ poate absolvi cu bani o facultate de drept, mai cumpara si un master si apoi cumpara si admiterea in baroul traditional si dupa aceea crede ca e grozav. din pacate traim intr-o tara unde impostura si prostia e protejata de lege.
Stimate domn, fiecare padure are uscaturile ei.

Alte discuții în legătură

Avocat traditional vs. avocat unbr 2004 Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Faur Ionela-Carmen- Cabinet de Avocat Daca esti proaspat absolvent de facultate stai si te intrebi unde sa te inscrii : in baroul traditional care nu are acte de infiintare , sau in baroul legal ... (vezi toată discuția)
Barouri marciuc marciuc ce parere aveti despre unbr-unbr traditional? (vezi toată discuția)
Unbr: florea sau bota ? sau amandoua!? Costi BIOLAN Costi BIOLAN Apelez la bun simt si dialog civilizat. Sunt proaspat absolvent de Drept si doresc sa urmez o cariera in Avocatura. Desi in facultate nu ni s-a spus nimic, ... (vezi toată discuția)