avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... POPRIRE PE TOT SALARIUL DESI LUCREZI LA BANCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

POPRIRE PE TOT SALARIUL DESI LUCREZI LA BANCA

Buna seara

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: lucrez la banca si am intarzieri destul de mari la plata unui credit contractat la restectiva banca.Mentionez ca pana acum 3 luni am fost in concediu de crestere copil si alocatia de crestere care imi intra in cont dar nu mi-o puteau lua.De 3 luni m-am intors la munca , tocmai pt a rezolva aceasta problema cu plata creditului. Ideea este ca angajatorului nu prea i-a mai pasat de acest aspect oprindu-mi pana acum tot salariul pt plata datoriei la credit.Vreau sa stiu daca este legal ceea ce face.Nu am poprire pe salariu, nu am inscris creditul la Arhiva electronica si din cate am mai citit nu are dreptul legal de a-mi opri salariul in intregime.Ce pot face in acest caz?Am dretul sa cer sa mi se vireze salariul la alta banca?

Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns deoarece se apropie din nou ziua de salarizare si nu stiu ce sa fac.

Multumesc,

ex. silita este precedata de o somatie cu termen de plata (de regula 1 zi) trimisa de executor, apoi poprirea de 1/3 sau 1/2 din venitul salarial, dupa caz. precizare angajatorul are interdictia de a popri cel mult 6 luni de la primirea cererii de la executor pe vechiul CPC (art. 452 alin. 2 lit. c) si 3 luni pe noul. dati in judecata angajatorul pt. abuzul facut.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2013
sc vox legis corp srl, Consilier juridic
florin-cons a scris:

ex. silita este precedata de o somatie cu termen de plata (de regula 1 zi) trimisa de executor, apoi poprirea de 1/3 sau 1/2 din venitul salarial, dupa caz. precizare angajatorul are interdictia de a popri cel mult 6 luni de la primirea cererii de la executor pe vechiul CPC (art. 452 alin. 2 lit. c) si 3 luni pe noul. dati in judecata angajatorul pt. abuzul facut.

Nope. Nu-i asa. Potrivit normelor din procedura civila poprirea se indeplineste fara somatie. Este, de altfel, singura masura de executare silita care se poate indeplini fara somatie anterioara.
@freeelis =D>
@kilip1782 Sigur ca puteti sa-i actionati in judecata pentru recuperarea diferentei de salariu. Cererea este scutita de taxa de timbru si se adreseaza tribunalului in circumscriptia caruia domiciliati d-voastra.

domnule u.b.i.k. am spus ca executarea silita nu poprirea este precedata de somatie, recititi va rog ce am postat. cu respect.
florin-cons a scris:

ex. silita este precedata de o somatie cu termen de plata (de regula 1 zi) trimisa de executor, apoi poprirea de 1/3 sau 1/2 din venitul salarial, dupa caz.

Am recitit. Exact aceeasi concluzie. Poprirea este doar una din formele in care executarea silita se aduce la indeplinire si anume singura forma care se poate implini fara somatie prealabila. Restul e retorica.
Art. 782. Cod pr.civ. alin. 1. Poprirea se infiinteaza fara somatie, in baza incheierii de incuviintare a executarii, prin adresa in care se va preciza si titlul executoriu in temeiul caruia s-a infiintat poprirea.

executarea fiind mai veche de 15 febr. incident este art. 387 vechiul CPC.

Alte discuții în legătură

Un sfat intr-o problema cu banca castania castania as dori un sfat in legatura cu o banca care imi opreste banii de salariu. datoria mea catre aceasta banca era de 6.000 Ron,iar din decembrie de cand am achitat ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu goldenwolf goldenwolf Va rog frumos sa ma lamuriti asupra catorva aspecte: Am mai multe credite restante. In urma unui concurs de evenimente nefericite(boala, pierderea locului de ... (vezi toată discuția)
Urgent bucu bucu buna ziua am avut in 2007 un credit la o banca in jur de 1500 lei, am si platit un timp dar de mult timp nu. acum am primit prin tel. un mesaj ca mai am 24 ... (vezi toată discuția)