Denuntul calomnios este pedepsit si el. Nu va mai grabiti sa dati astfel de sfaturi cu plangerile penale.
Insusirea nu este deloc ilegala, cu siguranta exista o clauza in contract care permite bancii sa debiteze contul clientei.
Cu siguranta doamna a uitat sa isi mai plateasca creditul, in perioada in care era in concediu ingrijire copil, sau cel putin nu a platit tot ce datora bancii.
Banca ar fi putut trece la executare silita.
Daca ar dori ar gasi si motive sa desfaca contractul de munca al doamnei.
Banca nu face dacat sa isi puna in valoare drepturile si asta doar din vina doamnei care nu si-a respectat obligatiile contractuale.
Cu siguranta, ca sa va parafrazez, si Banca trebuie sa respecte Legea. Macar, inclusiv intr-o situatie de poprire stipulata in contractul de munca sau imprumut, de a respecta Cuantumul!
Denuntul calomnios se inscrie si el sub semnul "relei vointe", si nu vad de ce un om ar trebui sa fie terifiat pentru a-si respecta drepturile. Si de ce nu ar putea un om sau o institutie sa plateasca, chiar penal, daca incalca flagrant Legea ....
Oricum orice opinie e binevenita, chiar si aceea de a sta ascuns intr-un colt cu un copil (cel putin) fara cele necesare, doar ca o "banca" a hotarat asa. Apropo, orice executare (in afara de poprire) se face DOAR de un executor judecatoresc (de anul trecut), deci banca nu mai poate lua hotarari de capul ei. Interesant, nu? (legea executorilor bancari din decembrie 2011, are vreo 7 articole :). nu e greu de citit).
Hehe, o executare silita mobiliara, si acum si inainte de noul cod civil, se poate face si fara interventia executorului.
Legea asimilarii executorilor bancari, nu prea are nicio legatura aici.
Nu neg ca practica nu e cumva abuziva, insa neg ca ar fi ilegala.
Am zis mai sus, solutia ar fi o actiune in constatarea clauzelor abuzive.
Dar tare mi-e ca doamna ramane fara salariu si va avea si dobanda ca si ceilalti clienti, adica de 3-4 ori mai mare decat are acum.
orice om ar trebui sa gandeasca bine inainte sa faca actiuni pe care ar putea sa le regrete.
Intre a nu primi salariu cateva luni si a plati ceea ce oricum datorezi si a nu primi salariu cine stie cat pana iti gasesti altceva de lucru, iar mai apoi sa ti se puna poprire pe 1/3 din venituri si sa platesti cam toata viata de acum inainte,... nu stiu cine ar alege varianta mai proasta.
Stiti ca intotdeauna se exagereaza. Doamna are sot, sotul are venituri salariale. Nu cred ca se pune asa problema. In banca sunt oameni, nu talhari. Cu siguranta s-a analizat problema si s-a constatat ca doamna poate supravietui acestei perioade.
Ca sa nu ma intelegeti gresit. Si eu am o problema similara cu a dnei, dar eu mi-am respectat obligatiile contractuale. Nu am fost de acord sa imi creasca dobanda de 4 ori dupa demisie si acum ma executa silit.
Nu vreau sa iau apararea bancii. Vreau doar sa incerc sa prezint situatia reala, pentru ca stiu cum arata contractele de credit de genul aceluia pe care il are si dna respectiva.
Ideea principala este ca doamna nu si-a platit creditul. Daca nu a platit, s-a expus acestei situatii. Daca ar fi platit la timp, acum avea doar rata de platit.
1. e ILEGAL sa reti mai mult de 1/3 din salariu, 1/2 daca sunt doua sau mai multe credite.
2. banca, indiferent de contract, retine mai mult.
3. folosind niste contracte ILEGALE, se incalca LEGEA.
4. si ajutarea/ instigarea la incalcarea legii se pedepseste (in acest caz si banca dar si oricine sustine incalcarea legii).
5. daca nu va place legea, schimbati-o inainte sa o incalcati, macar sa fie clar. fara LEGE nu vad cum poate functiona societatea.
numai bine