avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... POPRIRE PE TOT SALARIUL DESI LUCREZI LA BANCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

POPRIRE PE TOT SALARIUL DESI LUCREZI LA BANCA

Buna seara

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: lucrez la banca si am intarzieri destul de mari la plata unui credit contractat la restectiva banca.Mentionez ca pana acum 3 luni am fost in concediu de crestere copil si alocatia de crestere care imi intra in cont dar nu mi-o puteau lua.De 3 luni m-am intors la munca , tocmai pt a rezolva aceasta problema cu plata creditului. Ideea este ca angajatorului nu prea i-a mai pasat de acest aspect oprindu-mi pana acum tot salariul pt plata datoriei la credit.Vreau sa stiu daca este legal ceea ce face.Nu am poprire pe salariu, nu am inscris creditul la Arhiva electronica si din cate am mai citit nu are dreptul legal de a-mi opri salariul in intregime.Ce pot face in acest caz?Am dretul sa cer sa mi se vireze salariul la alta banca?

Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns deoarece se apropie din nou ziua de salarizare si nu stiu ce sa fac.

Multumesc,

:offtopic: Interventie moderator

Subiectul acestui topic nu este legat de legea aplicabila executarii silite ... daca doriti puteti deschide un topic nou pe acest subiect .. topicul are ca subiect legalitatea popririi pe intreg salariul ...
Precizez ca am luat legatura cu personalul de la HR si mi-au precizat ca nu mi se poate vira salariul in alt cont la alta banca.Refuza sa imi faca reesalonare si in continuare mi se vor opri toti banii.
Sunt intr-o situatie fara iesire si am nevoie de un sfat legal.Ii pot forta in vreun fel sa imi vireze salariul si sa imi opreasca doar 1/3 din suma avand in vedere ca nu am poprire?

multumesc,
Da, ii puteti forta numai in baza unei hotarari judecatoresti ..
as incerca si o plangere penala pt. abuz in serviciu contra intereselor persoanei . chiar si la prot. consumatorilor tot pt. abuz.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
sc vox legis corp srl, Consilier juridic
florin-cons a scris:

executarea fiind mai veche de 15 febr. incident este art. 387 vechiul CPC.

Fals. Cat se poate de fals. Si in noul si in vechiul cod reglementarea este EXACT aceeasi
Art. 454
Poprirea se înfiinţează fără somaţie, prin adresă însoţită de o copie certificată de pe titlul executoriu, comunicată celei de-a treia persoane arătate la Art. 452, înştiinţându-se totodată şi debitorul despre măsura luată.

Inainte de a va contrazice ar trebui sa vedeti ce scrie prin coduri pentru ca majoritatea utilizatorilor nu au cunostinte juridice si pot fi destul de usor indusi in eroare vazand ca doi juristi se contrazic. Or, nu asta vrem in acest forum. Dimpotriva.
Plangere la protectia consumatorilor? :rofl: Tareee!

Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2013
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Alte discuții în legătură

Un sfat intr-o problema cu banca castania castania as dori un sfat in legatura cu o banca care imi opreste banii de salariu. datoria mea catre aceasta banca era de 6.000 Ron,iar din decembrie de cand am achitat ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu goldenwolf goldenwolf Va rog frumos sa ma lamuriti asupra catorva aspecte: Am mai multe credite restante. In urma unui concurs de evenimente nefericite(boala, pierderea locului de ... (vezi toată discuția)
Urgent bucu bucu buna ziua am avut in 2007 un credit la o banca in jur de 1500 lei, am si platit un timp dar de mult timp nu. acum am primit prin tel. un mesaj ca mai am 24 ... (vezi toată discuția)