Un parlamentar a facut public, la televiziune, intentia de a desfiinta asociatiile de proprietari din toata tara.
Este o initiativa legislativa care a anuntat-o de curand. Nu stiu daca e un lucru bun sau rau. O sa ne gospodareasca primaria, sau firme specializate care vor obtine contractele de administrare de la primarii, licitatii ca la traseele de maxi-taxi!? Ce parere aveti ? Poate ajutam si noi cu ceva sa fie mai bine pentru toti proprietarii.
Dar eu am citit cu atentie stimate domn, am citit dar eu nu sunt pentru ideea interventiei statului sau a unor firme in asociatii. Eu sunt pentru modificari, schimbari la legea actuala prin care sa se transforme rolul presedintelui, a comitetului, administratorului inspre executia deciziilor AG mai degraba decat a taia si a spinzura ca si cum ar fi unicii proprietari si ca si cum ei coordoneaza si impun vointa membrilor asociatiei.
Eu sunt pentru gasirea unor solutii de control foarte riguros a acestor "entitati".
Ma gandeam acum in timp ce va scriam cum am intrat zilele trecute intr-un bloc din zona Unirii, Bucuresti.
Era seara si pe scara nu era lumina, liftul se oprea la anumite etaje, avea o defectiune.
Cobor din lift la alt etaj decat cel de destinatie si acolo ma ia la rost si la altercatii verbale deosebit de agresive o femeie cam la 50 de ani, pusa pe cearta, care zicea ca am stricat eu liftul pentru ca nu m-am ridicat sa-i pun rotita care sarise de la locul ei, sus de tot adica. Eu sunt mignona si nu aveam cum nici in vise sa fac asta, chit ca nu era treaba mea.
Modul in care a tipat, s-a agitat, mi-a stricat ziua. O vad apoi intrand in camera "Presedinte asociatie".
Si acum mi se intoarce stomacul pe dos.
Astia trebuie starpiti: "mosierii", vorba d-lui Grecu.
Eu asta doresc sa introduc in propunerea de lege.
Mersi insa ca mi-ati atras atentia cu cine trebuie sa vorbesc.
Sunt convinsa ca se vor adauga multi oameni, nemultumiti si ei.
@Dana Marin
Inteleg ca vreti sa schimbati legea pentru ca presedintele si comitetul sa execute ce zice AG. Pai asta zice si legea.
Sa nu mai hotarasca ei nimic, nimic? Pai ia ganditi-va ce-ar insemna sa convoci AG la fiecare lucrusor pe care trebuie sa-l faci in asociatie? Si credeti ca ar veni locatarii, cand ei nici macar o data pe an nu sunt in stare sa vina? Si atunci ce rost ar mai avea comitetul si presedintele? Intre AG de saptamana asta pana saptamana viitoare, sa zicem, presupunand ca AG s-ar convoca (cine ar mai convoca-o?) saptamanal sau de doua ori pe saptamana..sau la doua saptamani, adica de cate ori e nevoie sa se bata un cui in perete se convoaca AG. Asta vreti? Ca eu asta am inteles. Presedintele doar sa execute. Pai de executat, o face administratorul.
Eu cred ca Dv sunteti urmarita de ghinion. Cum va ies in cale numai presedinti si administratori gen coana Frosa de-ati intalnit-o in bloc la Unirii?? Si vreti sa schimbati legea pentru ca exista coana Frosa? Cine va garanteaza ca dupa noua lege n-o sa dati in alt bloc de alta coana Frosa sau nea Gica-Dilimache? Si nu am vazut nicio lege si nici nu cred sa existe undeva unde se spune expres ca cineva trebuie "starpit". Astia-s oamenii pusi sa aplice legea, astia suntem, de unde vreti sa gasim altii mai buni si mai frumosi, daca pe astia ii aleg oamenii?
Asociatie restanta
qubeec44
Buna ziua!
ce se poate face in calitate de proprietari de imobile avand in vedere urmatoarea situatie:
-administratorul a decedat,am platit facturile catre ... (vezi toată discuția)