avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania

Un parlamentar a facut public, la televiziune, intentia de a desfiinta asociatiile de proprietari din toata tara.
Este o initiativa legislativa care a anuntat-o de curand. Nu stiu daca e un lucru bun sau rau. O sa ne gospodareasca primaria, sau firme specializate care vor obtine contractele de administrare de la primarii, licitatii ca la traseele de maxi-taxi!? Ce parere aveti ? Poate ajutam si noi cu ceva sa fie mai bine pentru toti proprietarii.
Eu, tampenie mai mare ca asta nu am auzit. Este vorba de ASOCIATII DE PROPRIETARI, adica niste persoane juridice de drept, care s-au constituit in baza unui acord de asociere si a unui statut. Cine vine acum si zice ca aceste asociatii trebuiesc desfiintate? Si de ce? Ca sa fie inlocuite de ce anume?

Sunt reprezentantul unei firme specializate, care este printre cele mai vechi de pe piata. Pentru cei care au ceva impotriva administratorilor, mentionez ca am venerabila varsta de 35 de ani si 2 licente obtinute (economia serviciilor si administratie publica) iar a treia este in curs. Experienta in domeniul administrarii de imobile diverse cam 14-15 ani (adica toata activitatea profesionala). In blocul in care locuiesc sunt presedintele asociatiei.

Probabil, ca aceasta bazaconie, daca va fi vreodata pusa in practica (desi la momentul de fata mi se pare imposibil si fara rost) ar putea sa ma avantajeze cumva. Dar, sunt total impotriva unei astfel de initiative si sper ca este doar un zvon lansat de niste persoane cu chef de glume.

Intr-adevar, la momentul actual este in lucru o noua lege care sa inlocuiasca legea 230/2007. Acesta noua lege doreste sa repare scaparile din 230 si sa completeze niste lucruri care nu au fost prevazute atunci. Plus ca 230 mai are un mare dezavantaj acum: cei care au realizat-o nu mai sunt la putere, deci legea nu mai este buna. Trebuie facuta una noua de cei care sunt la putere acum. Macar sa o termine pana la alegerile anticipate din primavara viitoare.

Pentru cei care va bucurati nespus de "desfiintarea asociatiilor de proprietari" : cine nu va lasa acum sa va implicati? Aveti toate parghiile in baza corora puteti actiona in legea 230 si in HG 1588. Participati la sedinte, spuneti-va punctul de vedere, intrati in comitet, faceti ceva si lucrurile se pot schimba.

Dar, daca tot ce stiti sa faceti este sa spargeti seminte in fata blocului pe gard, sa aruncati de la etaj cu mucuri de tigari sau cu tampoane folosite si resturi de mancare si sa tipati cat va tin plamanii ca toti fura, inseamna ca sunteti foarte limitati. Ma mir ca stiti sa folositi calculatorul si sa aruncati cu veninul vostru pe forumuri.

Sunteti tanar si inca n-ati auzit destule pana acum. Cei care vor desfiintarea asociatiilor, dupa cum observati nu prea au argumente, sau nu stiu sa le expuna, sau poate le este greu cu calculatorul. Trebuie sa-i intelegem, avem toti dreptul la opinie. Va felicit pentru atitudinea dv
De ce il felicitati, pentru ca jigneste oameni care gandesc altfel decat el?
Eu nu sunt pentru desfiintare, sa fie clar. Nu-mi place cum a vorbit aici, pe un forum civilizat.
Cu ce a jugnit si pe cine, tanarul presedinte de asociatie? Eu nu am citit nimic jignitor si chiar asa stau lucrurile, cum le-a ilustrat el. Cine vrea desfiintarea asociatiilor? Calificati-i Dv, ca eu as zice vorba mare si nu e permis aici. O schimbare in lege e altceva decat desfiintarea asociatiilor.
Se pot simti jigniti de ce am spus eu doar cei care se simt cu musca pe caciuala.

Alte discuții în legătură

Asociatie restanta qubeec44 qubeec44 Buna ziua! ce se poate face in calitate de proprietari de imobile avand in vedere urmatoarea situatie: -administratorul a decedat,am platit facturile catre ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea asociatiei de locatari 2014Elena 2014Elena Va rog sa ma ajutati cu informatii legale .Suntem in situatia de desfiintare a asociatiei de locatari care cuprinde mai multe blocuri pentru ca ... (vezi toată discuția)
Administratorul a furat banii blocului ! jeanluk jeanluk :Obuna ziua Acum trei ani s-a descoperit ca administratora blocului unde locuiec a furat banii (aproximativ 600milioane) . S-a facut plangere la politie in ... (vezi toată discuția)