avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania

Un parlamentar a facut public, la televiziune, intentia de a desfiinta asociatiile de proprietari din toata tara.
Este o initiativa legislativa care a anuntat-o de curand. Nu stiu daca e un lucru bun sau rau. O sa ne gospodareasca primaria, sau firme specializate care vor obtine contractele de administrare de la primarii, licitatii ca la traseele de maxi-taxi!? Ce parere aveti ? Poate ajutam si noi cu ceva sa fie mai bine pentru toti proprietarii.
marius cioca a scris:

ART. 26
Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, ... aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia
(L230)

Legea spune nu eu. De aia am atacat problema fiindca sunt nedumerit. In ceea ce priveste problema cu stampila nu are legatura cu matrapazlacurile ci cu indolenta presedintilor care inca nu sunt toti lamuriti de rolul lor in asociatie. S- a obisnuit lumea ca totul sa faca administratorul. Administratorii care tin stampila la ei o fac din comoditate sa nu alerge la presedinte pentru orice. Nici ei nu stiu(unii) ca n- au drept de semnatura si de pus stampila pe nimic. Semnatura lor poate fi doar asociata celui a presedintelui. Sunt si situatii in care pot aveadrept unic de semnatura(chitante cheltuieli, depunerea declaratiilor la finante...)
parte proasta este ca presedintii a caror stampila sta la administrator, si in blocurile carora exista serioase probleme financiare, nu-si dau seama ca au raspundere legala pentru toate neregulile si infractiunile pe care le face administratorul, fiind considerat partas la ilegalitati. tocmai de aceea stampila trebuie sa stea la presedinte, care are raspunderea sa-si dea acordul inainte de a se infaptui o ilegalitate (parafata prin stampila, fara de care orice act intre asociatie si orice firma este nul de drept), si de a preveni comiterea acestora, chiar urechind pe administrator in cazul sesizarii unor nereguli. de asemenea, prin semnatura lor, cenzorul/comisia de cenzori (cei care contrasemneaza actele) au obligatia de a sesiza presedintele despre ilegalitatile gasite in acte, deci au si ei parteaa lor de vina, fiind solidari in raspundere fata de asociatie si in fata legii ;)
dle marius..orice daune interese se prescriu dupa 3 ani.Asa ca orice ilegalitate poate fi rezolvata in instanta si dupa cele 45 zile,fiind incalcate alte dispozitii legale in vigoare. ...PT A SE PUTEA PUNE IN APLICARE O HOT A AD.GEN..ACEASTA TREBUIE SA INDEPLINEASCA ANUMITE CONDITII..INCLUSIV MODIFICAREA STATUTULUI.
2, nu exista nici o situatie cand stampila asociatiei este la administrator.Aceasta stampila se pune numai la emiterea unor acte ale asociatiei.Pt alte necesitati exista alt speciment de stampila.Ex: chitantierele sunt stampilate de presedinte ,inregistrate ,si date adm.
Nici firmele de specialitate nu au dreptul sa retina stampila asoc.
proprietaru a scris:

2, nu exista nici o situatie cand stampila asociatiei este la administrator.

Permiteti- mi sa va corectez: N-ar trebui sa existe. Eu am explicat cam de ce tin administratorii stampila "chiar daca nu e voie". Am si spus: unii nici nu stiu ca...
proprietaru a scris:

dle marius..orice daune interese se prescriu dupa 3 ani.Asa ca orice ilegalitate poate fi rezolvata in instanta si dupa cele 45 zile,fiind incalcate alte dispozitii legale in vigoare. ...PT A SE PUTEA PUNE IN APLICARE O HOT A AD.GEN..ACEASTA TREBUIE SA INDEPLINEASCA ANUMITE CONDITII..INCLUSIV MODIFICAREA STATUTULUI.
2, nu exista nici o situatie cand stampila asociatiei este la administrator.Aceasta stampila se pune numai la emiterea unor acte ale asociatiei.Pt alte necesitati exista alt speciment de stampila.Ex: chitantierele sunt stampilate de presedinte ,inregistrate ,si date adm.
Nici firmele de specialitate nu au dreptul sa retina stampila asoc.

1. Nu orice daune interese se prescriu dupa 3 ani.
2. La asociatia noastra casierul are stampila lui. De ce sa raspunda alcineva de incasarile facute de casier?
Ce vreti sa spuneti cu "Nici firmele de specialitate nu au dreptul sa retina stampila asoc"? Aceasta formulare am auzit-o la politie " acest document poate fi retinut doar de organul emitent". Cum e cu stampila, dreptul de retinere, firmele de specialitate....?
Poate ne luminati cumva!

Alte discuții în legătură

Asociatie restanta qubeec44 qubeec44 Buna ziua! ce se poate face in calitate de proprietari de imobile avand in vedere urmatoarea situatie: -administratorul a decedat,am platit facturile catre ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea asociatiei de locatari 2014Elena 2014Elena Va rog sa ma ajutati cu informatii legale .Suntem in situatia de desfiintare a asociatiei de locatari care cuprinde mai multe blocuri pentru ca ... (vezi toată discuția)
Administratorul a furat banii blocului ! jeanluk jeanluk :Obuna ziua Acum trei ani s-a descoperit ca administratora blocului unde locuiec a furat banii (aproximativ 600milioane) . S-a facut plangere la politie in ... (vezi toată discuția)