avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania

Un parlamentar a facut public, la televiziune, intentia de a desfiinta asociatiile de proprietari din toata tara.
Este o initiativa legislativa care a anuntat-o de curand. Nu stiu daca e un lucru bun sau rau. O sa ne gospodareasca primaria, sau firme specializate care vor obtine contractele de administrare de la primarii, licitatii ca la traseele de maxi-taxi!? Ce parere aveti ? Poate ajutam si noi cu ceva sa fie mai bine pentru toti proprietarii.
iar ati dat in bara dle felix... intai spuneti ca nu se poate apoi ca da dar sa vezi ca,,... Sa stiti ca contorizarea separata este asigurata de firma furnizoare,,sic..iar tevile se monteaza la exterior.nefiind necesar acordul nici unei asociatii. Si sa stiti ca si teoria este buna..altfel cei cu practica nu stiu ce fac...
Dle felix, eu am vorbit de UN ARTICOL DIN LEGEA 230, dv. nu aveti bunavointa sa il cautati, sa il cititi si abia apoi sa il comentati. Ar fi bine sa o faceti! Apoi, vedem cum stam. Va rog sa il transcrieti aici, pentru a afla toata lumea despre ce vorbim. Pana atunci, am sa respect orice hotarare a Ad. Gen. care incalca legile tarii... sau o sa incalc orice hotarare a Ad. Gen care incalca legile tarii si voi fi un foarte bun cetatean, la fel ca multi altii, fara sa mai am probleme existentiale. Ce ma sfatuiti, sa incalc legile pt a respecta un art. din Legea 230 sau sa incalc un art. din legea 230 pt a respecta celelalte legi ale tarii?!
Legiuitorul a avut grija sa nu ne incurcam si odata cu intrarea in vigoare a legii 230/2007 a abrogat orice alte reglementari care ar fi contrare acesteia. Apoi lege mai respecta si Constitutia Romaniei. Asa ca daca respectati legea 230/2007 nu aveti cum sa incalcati alta lege.
Art. 61. - La data intrării în vigoare a prezentei legi se abrogă: art. 35 alin. 3, art. 351, art. 36, art. 64, art. 69 şi anexa nr. 2 din Legea locuinţei nr. 114/1996, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 393 din 31 decembrie 1997, cu modificările şi completările ulterioare, Ordonanţa Guvernului nr. 85/2001 privind organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 554 din 1 septembrie 2001, aprobată cu modificări prin Legea nr. 234/2002, precum şi orice alte dispoziţii contrare.
Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, în condiţiile art. 77 alin. (2), cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (1) din Constituţia României, republicată.

Daca tot se insista pe subiect am si eu o intrebare pt un avocat. N- am pus problema pana acum deoarece sunt pentru respectarea legii indiferent cat e de buna sau de proasta si nu vreau sa "bag strambe".
ART. 26
Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociaţiei de proprietari ori este de natura sa producă daune intereselor proprietarilor, aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia
(L230)
Cu alte cuvinte o hotarare ilegala necontestata in termen de 45 de zile devine legala. Mai este vreun termen de prescriptie atat de redus in vreo alta lege?
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2009
marius cioca, utilizator
ambele variante sint posibile ... atit prin interior, cit si prin exterior
va rog sa mergeti la firma dvs de apa rece sau termoficare si cereti-le sa faca acea lucrare exterioara in vederea contorizarii separate. or sa va trimita la plimbare informindu-va sa reveniti in momentul in care asociatia are banii necesari efectuarii lucrarii cu pricina. incercati, va rog !
odata ce este contorizat blocul, nimeni nu obliga (cu exceptia dvs) sa execute aceasta lucrare.

domnule marius ... intr-un alt topic, doamna andreea lisievici (sper ca nu am gresit scrierea numelui) a specificat ca orice hotarire care contravine legii este ilegala. la care chiar am specificat , nu numai acolo, ca pe asta se bazeaza majoritatea administratorilor si presedintilor .... ca nimeni nu-mi toceste nervii, banii si timpul sa dea in judecata asociatia pt aceste incalcari flagrante ale legii.
conform celor spuse de dvs, faptul ca nimeni nu contesta in instanta deciziile fac sa devina legale ... este si cazul administratorilor detinatori ILEGALI ai stampilei asociatiei, care savirsesc numeroase abuzuri si aducind pagube imense asociatiilor. atunci nu ar mai trebui pedepsiti, pentru ca au procedat legal, atita timp cit nu le-a contestat nimeni legalitatea ???#-o

Alte discuții în legătură

Asociatie restanta qubeec44 qubeec44 Buna ziua! ce se poate face in calitate de proprietari de imobile avand in vedere urmatoarea situatie: -administratorul a decedat,am platit facturile catre ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea asociatiei de locatari 2014Elena 2014Elena Va rog sa ma ajutati cu informatii legale .Suntem in situatia de desfiintare a asociatiei de locatari care cuprinde mai multe blocuri pentru ca ... (vezi toată discuția)
Administratorul a furat banii blocului ! jeanluk jeanluk :Obuna ziua Acum trei ani s-a descoperit ca administratora blocului unde locuiec a furat banii (aproximativ 600milioane) . S-a facut plangere la politie in ... (vezi toată discuția)