avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescrierea datoriei este intrerupta de notificarea de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Prescrierea datoriei este intrerupta de notificarea de la executor?

notificarea de la executor,poate intrerupe perioada prescriere datorie?
Cel mai recent răspuns: jaffa , utilizator 15:30, 11 Octombrie 2013
Din pacate raspunsurile anterioare contin informatii incomplete.
PrimoCursul prescriptiei se intrerupe la data recunoasterii datoriei ( pe de o parte), respectiv la data ultimei plati efectuate de dvs, data de la care curge un nou termen de prescriptie(3ani). Astfel, de la 20.04.2010 curge un nou termen de prescrisptie care se implineste pe 19.04.2013 ( s-a implinit deja). Daca in curssul acestui nou termen, nu intervine o onua cauza de intrerupere, atunci dreptul de a obtine recuperarea datoriei pe calea executarii silite este prescris.
Secundo. Cursul prescriptiei se intrerupe la data depunerii unei cerereri de executare silita si ramane intrerupt atata timp cat cererea nu a fost respinsa, nu s-a perimat, sau nu s-a renuntat la ea. Daca cererea a fost respinsa, s-a perimat, sau s-a renuntat la ea, cursul prescriptiei se reia de la data cand a fost intrerupt.
Deci, daca nu exista o executare silita pe rol, pornita in temeiul titlului executoriu atunci s-a prescris.
Pentru o mai corecta informare, ar trebui clarificat daca ati primit o notificare sau o somatie, si data cand ati primit-o.
am si eu o intrebare.In cazul unui credit mostenit cand incepe sa curga prescriptia.in momentul decesului titularului creditului sau in momentul acceptarii mostenirii?adica in sensul legii acceptarea mostenirii inseamna si recunoasterea creditului?ca sa fiu mai explicit eu sunt contactat de recuperatori dupa 4 ani de la decesul rudei mele.asigurarea a refuzat plata datoriei dar nimeni nu mi-a cerut sa platesc.Am facut succesiunea acum 2 ani si acum o saptamana au inceput telefoanele#-onici nu vreau sa ma gandesc ce dobanzi sunt acolo...
Nici, nici.
Termenul nu e intrerupt ca moare debitorul. Termenul de 3 ani curge pt fiecare rata sau de cand e declarat scadent anticipat. Daca in perioada asta creditorul nu a depus cerere la
executor, dreptul lui e prescris.
Nu stiti insa daca s-or fi facut acte de executare.
Cine va suna? Intrebati ce au facut pana acum.
nu am stat prea mult la discutii Ei au trecut la obisnuitele amenintari.Sincer chiar nu am stiut de mostenirea creditelor.Nu sunt expert in domeniu...as fi platit ca nu era o suma mare la vremea respectiva.La banca mi-au cerut niste acte...certificat de deces etc.asigurarea a trimis raspuns ca nu plateste decat in caz de accident si nu e cazul.Am intrebat la banca daca mai au nevoie de alte documente dar au zis ca nu.Nu au pomenit nimic de mostenitori.Din ce am citit datoria s-ar fi prescris deoarece mai mult ca sigur creditul a fost declarat scadent anticipat si nimeni nu a incercat recuperarea datoriilor mai bine de trei ani.Dar oare prin acceptarea mostenirii nu am intrerupt prescriptia si am intrat intr-un nou termen de 3 ani?
De cand ati acceptat mostenirea au trecut cel putin 3 ani si jumatate. Poate nu stiau de atunci cine sunt mostenitorii, dar au putut afla cand ati dezbatut mostenirea acum 2 ani.

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)
Executare silita si implinirea termenului de prescriptie ioncamelia ioncamelia Buna ziua, As dori va rog un raspuns cat mai clar vav de termenul de executare silita dar si prescriptie in privinta unui credit bancar. acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit FLORY1962 FLORY1962 In anul 2006 am luat un credit sub forma de card cu descoperire ce sold pentru nevoi personale. Ratele au fost platite in fiecare luna pina in noiembrie 2008 ... (vezi toată discuția)