avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescrierea datoriei este intrerupta de notificarea de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Prescrierea datoriei este intrerupta de notificarea de la executor?

notificarea de la executor,poate intrerupe perioada prescriere datorie?
Cel mai recent răspuns: jaffa , utilizator 15:30, 11 Octombrie 2013
2 ani si vreo 6 luni ar fi de cand am facut succesiunea.de atunci calculez 3 ani sau pun si perioada anterioara?
ma mai ingrijoreaza si urmatoarea prevedere din codul de procedura civila:
''prescriptia incepe sa curga in momentul in care ia nastere dreptul de executare silita.''Nefiind nici un mostenitor banca nu avea impotriva cui sa se indrepte.Acum cand e facuta succesiunea se pot indrepta impotriva mea chiar daca creditul a inceput sa aiba restante acum 4 ani cand a decedat debitorul.Credeti ca ar fi valabila o astfel de ipoteza?si chiar daca ar fi valabila,au dreptul sa puna dobanzi pe perioada cursa intre momentul decesului si cel al succesiunii?adica nu mi se pare normal ca perioada asta sa fie luata in considerare la dobanzi dar nu si la prescriptie...
multumesc de raspunsuri.
si cand credeti ca s-a nascut dreptul de executare, la data scadentei sau cand a murit omul sau ati dezbatut dvs mostenirea ??
nu stiu...incerc si eu sa cer pareri....daca e vorba de data in care creditul a fost declarat scadent anticipat ar fi prescris.Daca e vorba despre data succesiunii...e mai nasol....mai ramane sa ma lupt pentru dobanzi si penalitati cat mai mici.
V-am mai zis ca moartea debitorului nu intrerupe sau suspenda termenul de prescriptie, dar mai asteptati pareri...
prescris sau nu, persoana decedata avea datorie, puteti sa ajungeti la o intelegere de plata, daca vreti sa platiti.
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)
Executare silita si implinirea termenului de prescriptie ioncamelia ioncamelia Buna ziua, As dori va rog un raspuns cat mai clar vav de termenul de executare silita dar si prescriptie in privinta unui credit bancar. acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit FLORY1962 FLORY1962 In anul 2006 am luat un credit sub forma de card cu descoperire ce sold pentru nevoi personale. Ratele au fost platite in fiecare luna pina in noiembrie 2008 ... (vezi toată discuția)