avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camere video de supaveghere in holul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camere video de supaveghere in holul blocului

Stie cineva daca exista vreun impediment legal in privinta instalarii unui sistem video de supraveghere in holul blocului? Adunarea generala a hotarat acest lucru, iar Comitetul Asociatiei urmeaza sa puna in aplicare hotararea, prin alegerea unei oferte de cumparare si instalarea unui sistem cu doua camere, amplasate in holul blocului. Exista vreo limitare legala din acest punct de vedere? Adica, poate cineva sa invoce "dreptul la imagine" de exemplu, sau alte prevederi legale, pentru a ne impiedica in demersul nostru?

Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
ContSters61389, utilizator
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 09:07, 30 Aprilie 2013
Domnule avocat, ati facut efortul macar de a citi legile dupa care functioneaza o asociatie de proprietari?
Unde ati vazut dv. ca trebuie unanimitate in luarea unei hotarari?

Unde ati citit dvs. ca asociatile de proprietari au dreptul la camere de supraveghere?
Se incalca drepturi si de aceea trebuie sa fie de acord toata lumea.
Nu este ceva prevazut in lege si nu este act de administrare.
Dreptul unora nu il poate incalca pe al altuia...
Nu este ceva precum vopsirea blocului...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Unde ati citit dvs. ca asociatile de proprietari au dreptul la camere de supraveghere?
Se incalca drepturi si de aceea trebuie sa fie de acord toata lumea.
Nu este ceva prevazut in lege si nu este act de administrare.
Dreptul unora nu il poate incalca pe al altuia...
Nu este ceva precum vopsirea blocului...


Dar holul blocului NU este spatiu privat, asadar de ce nu ar fi voie sa inregistram traficul. Filmarea in spatiul public este permisa de lege, din cate stiu. Noi nu filmam spatiul privat, in interiorul apartamentelor, ci holul blocului !

Nu este act de administrare, de acord, este sistem de monitorizare in binele proprietarilor.
Asa cum, daca doresc, proprietarii isi angajeaza un paznic.
Si ei pot hotari ce-si doresc cu majoritate de voturi, conform legilor dupa care se desfasoara activitatea asociatiilor.

Ce drepturi se incalca?
Intrarea in bloc este spatiu comun si privat si proprietarii au dreptul sa-si doreasca sa fie descurajati intrusii nedoriti. Monitorizarea inseamna de fapt arhivarea imaginilor timp de cca 3 luni dupa care se sterg si le iau locul alte imagini. Nu le vizioneaza nimeni, ci in caz de incidente, abia atunci se cauta imaginile din intervalul de timp de interes si se livreaza politiei pentru cercetare.

Si daca vreti sa stiti, chiar politia incurajeaza acest sistem de monitorizare.
Bun, inteleg ca exista, ca la "noi", tot felul de reglementari incomplete, inconsistente, sau care se bat cap in cap. In consecinta, as face ceva in plus:

Punem inregistarorul video in carcasa metalica incuiata, sigilam in plic cheia si mentionam in Registrul Asociatiei ca desigilarea carcasei se face numai in caz de defectiune tehnica, consemnata ca atare in Registru, sau in caz de savarsire a unei infractiuni, in prezenta organului de Politie.

In acest fel, nu putem fi acuzati de nici un fel de violare de "intimitate" pentru ca FAPTA NU EXISTA. Exista numai o inregistrare la care are acces numai Politia/Parchetul, in caz de necesitate. Astept cu nerabdare un raspuns juridic, in raport cu precizarea de mai sus !

Alte discuții în legătură

Sistem supraveghere video la bloc Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu Daca adunarea generala a asociatiei hotaraste co o majoritate de 75% montarea unui sistem de supraveghere si inregistrare video in lift , la intrare si la ... (vezi toată discuția)
Sistem de supraveghere alexmihalache alexmihalache Buna ziua. Am si eu o intrebare! in blocul in care locuiesc sau instalat 6 camere de supraveghere 1 camera bate fix pe usa apartamentului meu si ma deranjaza ... (vezi toată discuția)
Instalarea de camere de supraveghere in holul blocului sandrad sandrad Buna ziua. Suntem o asociatie de proprietari care dorim sa instalam o camera de supraveghere la parterul blocului, avind in vedere ca anumiti proprietari ... (vezi toată discuția)