avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camere video de supaveghere in holul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camere video de supaveghere in holul blocului

Stie cineva daca exista vreun impediment legal in privinta instalarii unui sistem video de supraveghere in holul blocului? Adunarea generala a hotarat acest lucru, iar Comitetul Asociatiei urmeaza sa puna in aplicare hotararea, prin alegerea unei oferte de cumparare si instalarea unui sistem cu doua camere, amplasate in holul blocului. Exista vreo limitare legala din acest punct de vedere? Adica, poate cineva sa invoce "dreptul la imagine" de exemplu, sau alte prevederi legale, pentru a ne impiedica in demersul nostru?

Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
ContSters61389, utilizator
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 09:07, 30 Aprilie 2013
S-a mai discutat problema pe acest forum si chiar a fost indicat si cadrul legal care reglementeaza aspectul in cauza. Concluzia legala: se pot instala camere video daca sant de acord TOTI proprietarii.
S-a discutat si poate se va mai discuta, la fel cu celelalte subiecte.
Nu putem sa tragem obloanele si sa inchidem scriind pe frontispiciu: "cercetati arhiva".
Fiecare nou utilizator care deschide un subiect este pentru noi un nou inceput, iar noi nu decretam aici nimic, ci ne dam cu parerea, folosint argumente personale sau pe cele din legi.

Nimic nu e batut in cuie, iar argumentele vechi, ca si altele noi, sunt bine venite.
Si in acest context intreb de ce trebuie ca TOTI sa fie de acord? Unde se impune asta?
Pe site-ul Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal,
este publicata Decizia nr. 52/2012 care lamureste conditiile in care se instaleaza sisteme de supraveghere, termene de pastrarea a inregistrarilor, operarea datelor....
[ link extern ]
De vreme ce inregistratorul (DVR) va fi incuiat, cu cheia pusa in plic sigilat, iar vizualizarea se va face exclusiv de catre Politie sau Parhcet, nu se aplica nimic din lunga polologhie de mai sus.

Imaginile stocate NU vor fi prelucrate de persoane din cadrul Asociatiei, ci exclusiv de Politie sau Parchet, in conditiile legale de functionare a acestor institutii.

In acest context specific, intreb: exista vreun impediment legal !?



Legea se refera la sisteme de supraveghere, nu la jucariile cumparate din Metro sau alte magazine unde nu te intreaba nimeni ce doresti sa faci cu ele.

Alte discuții în legătură

Sistem supraveghere video la bloc Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu Daca adunarea generala a asociatiei hotaraste co o majoritate de 75% montarea unui sistem de supraveghere si inregistrare video in lift , la intrare si la ... (vezi toată discuția)
Sistem de supraveghere alexmihalache alexmihalache Buna ziua. Am si eu o intrebare! in blocul in care locuiesc sau instalat 6 camere de supraveghere 1 camera bate fix pe usa apartamentului meu si ma deranjaza ... (vezi toată discuția)
Instalarea de camere de supraveghere in holul blocului sandrad sandrad Buna ziua. Suntem o asociatie de proprietari care dorim sa instalam o camera de supraveghere la parterul blocului, avind in vedere ca anumiti proprietari ... (vezi toată discuția)