avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camere video de supaveghere in holul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camere video de supaveghere in holul blocului

Stie cineva daca exista vreun impediment legal in privinta instalarii unui sistem video de supraveghere in holul blocului? Adunarea generala a hotarat acest lucru, iar Comitetul Asociatiei urmeaza sa puna in aplicare hotararea, prin alegerea unei oferte de cumparare si instalarea unui sistem cu doua camere, amplasate in holul blocului. Exista vreo limitare legala din acest punct de vedere? Adica, poate cineva sa invoce "dreptul la imagine" de exemplu, sau alte prevederi legale, pentru a ne impiedica in demersul nostru?

Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
ContSters61389, utilizator
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 09:07, 30 Aprilie 2013
Am citit ce ati scris dar am omis sa va raspund.
Va pot spune ca in general in blocuri, in condominii sau cum vreti dvs. sa le spuneti, exista in general o anumita spioneala...
Spioneala aceea nu are legatura cu existenta unei infractiuni.

Adica montarea in mod ilegal a unor camere de supraveghere nu atrage raspunderea penala a administratorului sau a presedintelui.

Pentru ca politia sa poata vedea inregistrarile trebuie sa existe camerele de supraveghere montate.
Politia poate avea dreptul sa vizioneze inregistrarile cu conditia sa existe o infractiune comisa si camerele sa fie montate.

Discutia noastra era in sensul ilegalitatii montarii camerelor de luat vederi fara acordul tuturor membrilor asociatiei de proprietari si nu in sensul de a exista o vizionare de catre organele de politie.
De aceea am omis sa va raspund.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

...
Adica montarea in mod ilegal a unor camere de supraveghere nu atrage raspunderea penala a administratorului sau a presedintelui.
...


Afirmatia dvs., de mai sus, ma lasa perplex! Cum poate fi ceva "ilegal" fara sa atraga raspunderea?

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Pentru ca politia sa poata vedea inregistrarile trebuie sa existe camerele de supraveghere montate.

Foarte tare! Cum poate cineva sa nu accepte o asemenea afirmatie!?
E buna, buna de rating!
Numai ca politia nu vede inregistrarile pe camerele de supraveghere ci pe un calculator.
Si poate vedea inregistrarile si daca nu mai sunt camerele montate, nu!?

Daca Adunarea generala hotaraste sa se monteze camere de supraveghere atunci puteti monta cate doriti. Chiar o Adunare generala reconvocata cu 7 persoane poate lua aceasta decizie in numele a 500 de persoane. Eu am la bloc peste 60 de camere video si s-au redus talhariile si furturile cu 8o %. Culmea este ca acum se fura chiar camerele video!! Cine nu este de acord cu aceste instalatii poate actiona Asociatia in judecata si va pierde si va achita si cheltuielile de judeacta.
Nu fiti dvs asa de sigur ca se pot monta aceste camere si cu votul a numai 7 persoane -cand legea prevede acordul scris individual al tuturor proprietarilor- iar povestea ca se pierde procesul este pentru speriat oamenii. Cunosc un caz concret in care camerele au fost dezafectate intrucat au fost montate fara respectarea prevederilor legale si, ghici, cine a suportat cheltuielile.
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2013
mira55, utilizator

Alte discuții în legătură

Sistem supraveghere video la bloc Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu Daca adunarea generala a asociatiei hotaraste co o majoritate de 75% montarea unui sistem de supraveghere si inregistrare video in lift , la intrare si la ... (vezi toată discuția)
Sistem de supraveghere alexmihalache alexmihalache Buna ziua. Am si eu o intrebare! in blocul in care locuiesc sau instalat 6 camere de supraveghere 1 camera bate fix pe usa apartamentului meu si ma deranjaza ... (vezi toată discuția)
Instalarea de camere de supraveghere in holul blocului sandrad sandrad Buna ziua. Suntem o asociatie de proprietari care dorim sa instalam o camera de supraveghere la parterul blocului, avind in vedere ca anumiti proprietari ... (vezi toată discuția)