avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camere video de supaveghere in holul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camere video de supaveghere in holul blocului

Stie cineva daca exista vreun impediment legal in privinta instalarii unui sistem video de supraveghere in holul blocului? Adunarea generala a hotarat acest lucru, iar Comitetul Asociatiei urmeaza sa puna in aplicare hotararea, prin alegerea unei oferte de cumparare si instalarea unui sistem cu doua camere, amplasate in holul blocului. Exista vreo limitare legala din acest punct de vedere? Adica, poate cineva sa invoce "dreptul la imagine" de exemplu, sau alte prevederi legale, pentru a ne impiedica in demersul nostru?

Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
ContSters61389, utilizator
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 09:07, 30 Aprilie 2013
elga50 a scris:

S-a discutat si poate se va mai discuta, la fel cu celelalte subiecte.
Nu putem sa tragem obloanele si sa inchidem scriind pe frontispiciu: "cercetati arhiva".
Fiecare nou utilizator care deschide un subiect este pentru noi un nou inceput, iar noi nu decretam aici nimic, ci ne dam cu parerea, folosint argumente personale sau pe cele din legi.

Nimic nu e batut in cuie, iar argumentele vechi, ca si altele noi, sunt bine venite.
Si in acest context intreb de ce trebuie ca TOTI sa fie de acord? Unde se impune asta?


In primul rand ca trebuie sa existe unanimitate deoarece este vorba despre respectarea unor drepturi si libertati fundamentale.
Doar daca toata lumea din bloc isi da acordul in conditiile legii se pot monta in mod legal camere de supraveghere.

Daca una dintre persoanele care isi dau acordul, se razgandeste ulterior, poate deschide ulterior proces, daca se razgandeste si constata ca exista anumite probleme care ii genereaza un prejudiciu moral.

Aici pot aparea anumite discutii deoarece din moment ce si-a dat acordul va trebui sa dovedeasca in concret de ce s-a razgandit.
Pe de alta parte, se poate aprecia ca nimeni nu este obligat pe termen nelimitat sa accepte asa ceva chiar daca si-a dat acordul in scris.Intr-o atare situatie trebuie examinate de catre instanta aspecte precum termenul si alte aspecte de fapt si de drept.

In Romania insa oamenii nu isi cunosc drepturile si nici nu isi permit sa deschida procese din cauza saraciei...
In astfel de procese se angajeaza avocati care se pricep foarte bine la asa ceva si sunt procese scumpe deoarece nu sunt multi avocati care se pricep la astfel de chestiuni.
Deocamdata in Romania nu a existat niciun proces de acest fel pana in prezent.

In Romania se cunoaste ca daca oamenii sunt agresati nu au mari drepturi desi legea ii protejeaza...
Cam asa se prezinta situatia si in astfel de procese...
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
In astfel de procese se angajeaza avocati care se pricep foarte bine la asa ceva si sunt procese scumpe deoarece nu sunt multi avocati care se pricep la astfel de chestiuni.
Deocamdata in Romania nu a existat niciun proces de acest fel pana in prezent.

Caragiale este mereu in actualitate. Adica problema e grava dar lipseste cu desavarsire. Sa angajam avocati specializati si cu experienta in aceasta problema, avocati care si-au capatat experienta in "zero" (era za zic in zeci si sute) de procese.
E o demonstratie a modului de a cauta nod in papura, de a fi mereu impotriva a ceva fara argumente sau o demonstratie de a exprima contraargumente atunci cand ai nevoie de argumente.
Angajati-ma pe mine ca oricum, dupa cum se spune in citat, nu exista cineva in Romania cu experienta in acest domeniu. #-o
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
Adriantot, moderator
Asa este domnule avocat. Daca nici Dvs. nu le stiti, apoi cine sa le stie, un avocatel care a terminat de curand o facultate de drept? Am auzit in Romania sunt cam 400.000 de absolventi a facultatii de drept... Doamne' ajuta...
Printre cele mai hilare procese de peste "garla", se vorbeste ca o doamna si-a cumparat o masina care avea si functia de "pilot automat". Bun, hai sa faca dansa o plimbare cu noua masina, si-a luat si copii in excursie, a ajuns pe autostrada, a pus masina pe "pilot automat" si ce zice dansa, hai sa merg in spate la copii, sa-i intreb cum se simt in noua masina si poate-mi fac si o cafea. Paraseste postul de conducere si merge la copii... Bineintele ca "pilotul automat" nu a mai tinut soseaua si la prima curba s-a izbit intr-un copac... Doamna a dat in judecata firma constructoare a masinii pentru ca nu a explicat clar ce inseamna functia de "pilot automat". Datorita cunostintelor de care au dat dovada avocatii, doamna a primit despagubiri de aproape un milion de dolari. Exemple mai sunt, pe bune si nu tre' sa le mai spun eu pe-aici... Toate, de "dincolo", unde cel care ofera o cafea unui client trebuie sa scrie pe pahar ca este fierbinte, alfel, vorba lui nenea Iancu, pac la Rasboiu, neiculita...
Acum ne-am "pricopsit" si noi cu "dreptul la imagine" si la protectia datelor. Asa o fi, dar sa nu cadem in cealalta extrema. Eu as pune niste camere sa-l descoper pe nesimtitul care urineaza in lift sau mai rau, isi face nevoile de-a dreptul pe palierul etajului doi de femeia de serviciu nu poate saraca sa manance vreo doua zile. As mai vrea sa stiu cine-si bate joc de cutiile postale si cine blocheaza usa cu pietre (pana acum spargeau geamul sa poata intra in bloc) si alte chestii dintr-astea mioritice, nu ca as vrea sa-i prelucrez vreo data personala, Doamne fereste!
Dar a fost bine cand un nemernic de pungas a lovit o biata batranica in casa scarii si i-a smuls geanta? Noroc cu camerele de luat vederi care i-au prelucrat datele personale, ca nici astazi nu l-ar fi depistat politia...
Si da, avem si un caz de renuntare la semnatura/acordul dat, numai ca ne-ar costa vreo cateva sute de mii de euroi aceasta renuntare... Asa dom'avocat, mai invatati-ne, sa nu murim prosti!
Experienta...
Stiti...de mult...cineva imi spunea ca ar cauta avocat cu experienta...
I-am raspuns ca in Romania avocatii capata in general experienta dupa ce pierd o sumedenie de procese...
Practica judiciara se invata individual si exista creatori de practica judiciara acolo unde nu exista o practica judiciara anterioara.

Va supara ca dvs. credeti ca presedintii si administratorii sunt stapani pe bloc si pot face ce vor ei...
Iata ca, nu pot monta camere de supraveghere si decat cu acordul tuturor...

In Romania instantele au inceput sa inteleaga de ceva timp ca drepturile si libertatile fundamentale trebuie respectate.
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2013
Admin, administrator
Domnule Avocat Lascoschi, nu ati observat ca fata de prima postare, m-am "adaptat" in functie de comentarii si am ajuns la situatia in care NIMENI nu va vedea imaginile inregistrate, cu exceptia Politiei/Parchetului/Instantei, la cerere?

Atunci, unde-i problema? Nu sesizati ca fapta NU exista, oricare ar fi aceea, cu exceptia interventiei organelor Statului, abilitate, dupa caz, cu lamurirea unei fapte sau suspiciuni de fapta penala? Vreti sa spuneti ca nici organul de Politie, sesizat de comiterea unei infractiuni NU are voie sa vada imaginile!? Acum chiar astept un raspuns de la dvs.

Alte discuții în legătură

Sistem supraveghere video la bloc Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu Daca adunarea generala a asociatiei hotaraste co o majoritate de 75% montarea unui sistem de supraveghere si inregistrare video in lift , la intrare si la ... (vezi toată discuția)
Sistem de supraveghere alexmihalache alexmihalache Buna ziua. Am si eu o intrebare! in blocul in care locuiesc sau instalat 6 camere de supraveghere 1 camera bate fix pe usa apartamentului meu si ma deranjaza ... (vezi toată discuția)
Instalarea de camere de supraveghere in holul blocului sandrad sandrad Buna ziua. Suntem o asociatie de proprietari care dorim sa instalam o camera de supraveghere la parterul blocului, avind in vedere ca anumiti proprietari ... (vezi toată discuția)