1. Ce motive ar putea invoca Arhivele Nationale Revizuire sau Contestatie?
Au fost discutate si rasdiscutate toate motivele pentru care Arhivele Nationale nu poate sau pt. care este obligata sa elibereze adeverinta de munca tatalui meu.
Prin hotarare, aceasta a fost obligata sa-i elibereze adeverintata talui meu, chiar daca arhiva se afla inca in posesia lichidatorului.
2. Instanta de judecata nu i-a afectat nici unul din drepturile prevazute de lege pt. Arhivele Nationale din cele enumerate mai sus.
Daca prin lege Arhivele sunt obligate sa-i elibereze adeverinta tatalui meu, odata ce prin hotararea judecatoreasca civila i s-a dispus aceasta obligatie si cf.legii este obligata sa o execute, atunci ce motive de netemeinicie ar mai putea invoca in procesul penal ?
O hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin respingerea recursului acesteia, daca Arhivele refuza sa o execute, acest refuz nu constituie infractiune penala ?
Motivele le puteti citi in Codul de procedura civila ...plangerea penala se va solutiona cu NUP, avand in vedere ca arhiva se afla inca in posesia lichidatorului.
Cumva prin hotarare s-a decis si obligaea A.N la preluarea arhivei?
Vazand cererea de refuz a Arhivelor Nationale de a-i elibera tatalui meu acea adeverinta de munca, in actiunea intoarsa spre rejudecare tatal meu a fost introdus un nou capat de cerere prin care a cerut instantei sa dispuna:
obligarea lichidatorului de a preda arhivele fostei societati lichidate catre Arhivele Nationale, precum si obligarea Arhivelor Nationale de a o prelua.
Actiunea initiala s-a rejudecat, fiind pronuntata deja acea hotarare de catre instanta de fond prin care Arhivele Nationale a fost obligata sa-i elibereze tatalui meu acea adeverinta de munca, iar recursul Arhivelor Nationale a fost respins irevocabil.
Iar acest capat de cerere, privind cele 2 obligatii ( de predare si de preluare a arhivei ), fiind introdus ulterior, in timpul rejudecarii, a fost disjuns si urmeaza sa se judece:
obligarea lichidatorului de a preda arhivele fostei societati lichidate catre Arhivele Nationale, precum si obligarea Arhivelor Nationale de a o prelua.
In acest caz ce recomandari imi mai puteti da ?
Avand in vedere si hotararea care urmeaza a se da, Arhivele Nationale, plangerea penala se va mai solutiona cu NUP ?
Care ar putea fi capcanele de care sa se fereasca tatal meu la acest din urma proces ?
Ce sa ceara instantei si ce ar trebui sa mai faca pt. a avea castig de cauza si pt. a termina odata cu procesele ?
Referitor la predare-primire inca nu exista o hotarare judecatoareasca irevocabila?
Nu.
Instanta de fond - litigii de munca care a rejudecat cauza, dupa retrimitere, socotindu-se necompetenta ( intrucat a considerat ca este o cauza comerciala, lichidatorul fiind o societate comerciala), a disjuns si a trimis acest capat de cerere la instanta de fond-sectia contencios administrativ care urmeaza sa dea o hotarare de obligare la predare-primire a arhivei fostei societati la care a lucrat tatal meu, de la lichidator la Arhivele Nationale.
Tatal meu a solicitat si daune pt. ca este purtat atatia ani de zile prin procese si din cauza nepredarii arhivei nu i se poate elibera acea adeverinta.
Repet: instantele de pana acum care au avut in mana aceasta cauza au spus tot timpul ca lichidatorul nu poate sa-i elibereze adeverinta, intrucat in nici un art. de lege nu se prevede aceasta obligatiesi ca obligata ar trebui sa fie Arhivele Nationale,dar si ca tatal meu nu are nici o vina ca statul nu are bani pt. spatii pt. depozitare arhiva si pt. angajare personal la Arhivele Nationale.