Declinare competenta - motiv:
obiectul capatului 2 de cerere, cel cu obligatiile de predare-primire arhiva, este unul comercial, nu civil.
Deci, ar trebui sa taxeze tatal meu si actiunea. Cu cat ?
Nu cred ca trebuie timbrata . Este vorba despre o obligatie de a face si nuvad de ce ar fi competenta Sectia de Contensios Administrativ. In cadrul sectiei cont.adm. din cadrul acelei instante se judeca si liigiile comerciale?
Obligatia de a face se timbreaza cu o taxa fixa din cate stiu .
Fiind considerata o actiune indreptata impotriva unei societati comerciale (impotriva lichidatorului ), nu se taxeaza ?
Nu stiu cat este acea taxa fixa pt.Obligatia de a face. Instanta nu i-a spus tatalui meu. Ma tem sa nu-i anuleze cererea ca netimbrata.
Din acest motiv, tinand cont de calitatea partilor, instanta civila-litigii de munca si asigurari sociale a considerat ca nu este competenta sa judece ( pe langa capatul de cerere vizand eliberarea adeverintei de munca catre tatal meu ) si acest capat de cerere, a considerat ca este un litigiu comercial, nu unul civil, si, scotand cauza de pe rol, a trimis-o la Sectia de Contensios Administrativ, instanta pe care a considerat-o competenta.
Ce suma drept daune poate cere tatal meu de la cele 2 parate,
avand in vedere ca din 2007 nu i s-a eliberat adeverinta de munca si ca
ia doar o pensie ca si un necalificat,
desi a lucrat atatia ani /38 ani de munca, in grupa a II-a de munca, in 3 schimburi, deci si in schimb de noapte, trebuind sa beneficieze la pensie si de sume de bani pt. spor de noapte, spor de vechime in munca, spor de toxicitate, spor de conducere ?
Daca nu ma insel, taxa de timbru pentru obligatia de a face este 8 lei si timbru judiciar de 0.3 lei.
Puteti sa solicitati orice suma , insa cea care va stabili este instanta de judecata. Instantele de judecata trebuie sa le aprecieze în raport de toate circumstantele cauzei, astfel înca aceste despagubiri morale sa aduca o reparatie a prejudiciului adus .
Daca nu se cunoaste prejudiciul ( cuantumul / cat este prejudiciul ) cauzat tatalui meu prin neeliberarea adeverintei de munca ( de catre cele 2 parate ) si nu se cunosc ce sume lunare ii reveneau tatalui meu pt. salariile avute ( pt.sporurile primite ), ce suma poate cere drept despagubiri morale ?
Sau cum poate aprecia instanta ce suma i s-ar cuveni tatalui meu drept despagubiri morale de natura sa aduca o reparatie a prejudiciului adus ?
Tatal meu a primit astazi o Citatie in care i se pune in vedere ca:
sa-si precizeze actiunea in drept si cu privire la obiectul acesteia.
Ce ar putea sa scrie tatal meu intr-o asemenea cerere ?
Ma puteti ajuta cu un model de cerere ?