avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... eliberare adeverinta - Arhivele Nationale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

eliberare adeverinta - Arhivele Nationale

Tatal meu a dat in judecata Arhivele Nationale pentru eliberarea unei adeverinte de munca din care sa rezulte salariile si sporurile cu caracter permanent pentru perioada lucrata.
Intreprinderea unde am lucrat a fost radiata de la Registrul Comertului, iar arhiva acesteia se afla inca in posesia lichidatorului, intrucat Arhivele Nationale a refuzat preluarea acestei arhive.
Tatal meu a castigat procesul in instanta impotriva Arhivelor Nationale, iar prin hotararea judecatoreasca instanta a dispus obligarea Arhivelor Nationale la eliberarea adeverintei solicitate.
A castigat procesul cu Arhivele Nationale la instanta de fond si la instanta de recurs.

Acum tatl meu a facut o cerere catre Arhivele Nationale pentru a-i elibera adeverinta de munca, asa cum a dispus instanta, insa Arhivele i-au raspuns ca nu pot sa-i elibereze adeverinta solicitata, intrucat aceasta nu detine arhiva intreprinderii si ca aceasta a facut recurs. Dar, recursul deja le-a fost respins, insa mai dureaza pana decizia Curtii de Apel va fi redactata.
Acest raspuns a primit, desi, la cerere, tatal meu a depus o listare de pe Ecris cu solutia de respingere data de instanta de recurs.

Ce sa faca tatal meu pentru ca Arhivele Nationale sa-i elibereze adeverinta ?
Ce demersuri sa mai faca ?
O plangere penala ? O actiune in contencios ? O actiune pentru daune ?
Ce sa scrie? Ce sa mai ceara ?

Mai precizez ca la instanta de contencios, exista pe rol un proces pentru ca Arhivele Nationale sa fie obligata sa preia de la lichidator arhiva fostei intreprinderi lichidate si radiate.Desi, legea oobliga sa faca acet lucru, daca are spatii si personal ....

Ce solutie va obtine de la aceasta instanta ?
Sau ce ar mai trebui sa ceara instantei pentru ca tatal meu sa obtina in sfarsit, dupa 6 ani de procese, acea adeverinta ?

Pana la solutionare acestui litigiu nu aveti cum sa puneti in executare hotararea judecatoreasca in ceea ce priveste obligarea A.N. la eliberarea adeverintei respective ...
Ce imi recomandati ?

Pt. a urgenta eliberarea adeverintei:

Tatal meu poate sa solicite instantei, pana la predarea arhivei de catre lichidator catre Arhivele Nationale, si faptul ca lichidatorul sa permita accesul unui delegat /salariat al Arhivelor Nationale la locul unde este depozitata arhiva pt. a putea extrage datele necesare intocmirii adeverintei de munca pt. tatal meu ?

Instanta de judecata ii va acorda tatalui meu daune pt. neeliberarea adeverintei solicitate ?
In sarcina cui vor cadea ? Se pot cere concomitent de la lichidator si de la Arhivele Nationale?

Instanta i-a cerut tatalui meu sa-si precizeze actiunea.
In ce sens ?
Adica ce trebuie sa mai ceara /sau ce trebuie sa ceara pt. a-i fi clar instantei de contencios administrativ si pt. ca tatal meu sa castige acest proces ?
Cred ca puteti solicita instantei de judecata ca lichidatorul sa permita accesul unui delegat al Arhivelor Nationale la locul unde este depozitata arhiva pentru a putea extrage datele necesare intocmirii adeverintei de munca pentru tatal dvs.

Cred de spun daca se acorda sau nu , insa le poate solicita de la ambele entitati.

Care actiune trebuie sa se precizeze? .. in acest caz, instanta considera ca obiectul actiunii nu este clar ..
Am fost si am vazut dosarul tatalui meu.
Dosarul constituit la instanta de contencios nu cuprinde decat coperta dosarului.
La acest dosar a fost atasat Dosarul instantei civile care si-a declinat competenta in favoarea instantei de contencios doar pt. capatul de cerere privind cele 2 obligatii de predare-primire arhiva intre lichidator si Arhivele Nationale.

Odata ce cererea de completare facuta de catre tatal meu, la instanta civila care a fost investita sa rejudece cauza dupa retrimitere de la Curtea de Apel, a ramas la dosarul acestei instante, inseamna ca acum la instanta de contencios administrativ tatal meu va trebui sa faca inca o data cererea ?

Ce trebuie sa ceara ?
Sa mai scrie inca o data si la aceasta instanta cererea de completare /capatul de cerere privind:
- obligarea celor 2 institutii la predare-primire arhiva?
- sa ceara daune de la cele 2 parate ?
- ..... ? .....

Nu inteleg nici eu ce anume trebuie sa precizeze tatal meu ? Actiunea initiala pt. care instanta civila s-a pronuntat si exista o hotarare prin care s-a dispus ca Arhivele Nationale sa-i elibereze tatalui meu acea adeverinta de munca ?

Ce temei legal poate /mai poate sa invoce tatal meu ?

Ce obiect al actiunii poate sa indice tatal meu pt. ca aceasta instanta de contencios sa oblige cele 2 parate la predarea arhivei, in ce conditii si ce tip de daune poate sa ceara tatal meu si cat ?
Care este morivul pentru care s-a declinat competenta in favoarea instantei de contencios? ... instanta si-a declinat competenta pentru un motiv anume care este prevazuta in hotararea de declinare a competentei ...

Alte discuții în legătură

Actiune in contencios, executare hotarare, daune, taxare ? muraruelena muraruelena - am facut o Notificare catre Arhivele Nationale prin care am cerut executarea benevola a unei hotarari judecatoresti: eliberare adeverinta de munca si plata ... (vezi toată discuția)
Cerere /instanta - perimata ? cristiannegru cristiannegru Actiunea in instanta a avut 2 capete de cerere: 1. - obligare adeverinta de munca - Arhivele Nationale 2. - obligare recalculare pensie - Casa Judeteana de ... (vezi toată discuția)
Revizuire hotarare - din alta materie ? cristiannegru cristiannegru Recent am obtinut o hotarare favorabila, in contencios adm. As putea sa Revizuiesc o alta hotarare judecatoreasca pierduta, pronuntata de o instanta civila - ... (vezi toată discuția)