Despre ce instanta este vorba ? Daca este vorba despre instanta de contencios administrativ , atunci obiectul actiuni ar trebui sa fie obligarea A.N. sa preia arhiva de la lichidator.
Obligatia de a face este reglementata in Noul Cod Civil, art.1528.
1). - Da. Este vorba despre instanta de contencios administrativ.
2). -
Dar daca acest capat de cerere a fost disjuns de instanta civila-litigii de munca la data de 13.11.2012,
iar data inregistrarii dosarului la instanta de contencios administrativ a fost data de 31.01.2013,
atunci nu se aplica prevederile vechiului Cod civil ?
Sau:
Obligatia de a face este reglementata in Noul Cod Civil, art.1528 ?
3). - Mai pot invoca si prevederile art.18 din Legea arhivelor nr.16/1996, .... ?
Dar ce fac cu conditiile prevazute de art.18 alin.2 din aceasta Lege ?
4). - Si daca inchiderea procedurii falimentului
pt. fabrica unde a lucrat tatal meu s-a facut de catre Tribunal-Sectia falimente
la data de 08.05.2007,
iar la data radierii acesteia erau in vigoare
dispozitiile OUG nr.39/31.05.2006, de modific. a Legii 16/1996, aprobata cu modificari prin Leg.474/2006, atunci
se pot invoca si aceste prevederi legale?
- Dar:
Ordin 590/2008, art.125-127 HG 257/2011, Ordin 687/2006 al MMSSF
pot fi invocate ?
5). - Iar pt. daune /despagubiri morale ce prevederi legale se pot invoca ?
1. Nu se aplica vechiul Cod Civil , ci noul Cod Civil . Acesta a intrat in vigoare la data de 01.10.2011.
2. art.18 incumba in sarcina lichidatorului obligatia sa predea arhivele fostul angajator.
3. in instanta se va vorbi despre obligarea A.N de a prelua arhiva si nicidecum despre obligarea acesteia la eliberarea adeverintei.
4. Le invocati degeaba aceste texte de lege invocae de dvs la pct.4
5. Codul Civil
Art. 1530 - Dreptul la daune-interese
Creditorul are dreptul la daune-interese pentru repararea prejudiciului pe care debitorul i l-a cauzat şi care este consecinţa directă şi necesară a neexecutării fără justificare sau, după caz, culpabile a obligaţiei.
Art. 1531 - Repararea integrală
(1) Creditorul are dreptul la repararea integrală a prejudiciului pe care l-a suferit din faptul neexecutării.
(2) Prejudiciul cuprinde pierderea efectiv suferită de creditor şi beneficiul de care acesta este lipsit. La stabilirea întinderii prejudiciului se ţine seama şi de cheltuielile pe care creditorul le-a făcut, într-o limită rezonabilă, pentru evitarea sau limitarea prejudiciului.
(3) Creditorul are dreptul şi la repararea prejudiciului nepatrimonial.
Art. 1532 - Caracterul cert al prejudiciului
(1) La stabilirea daunelor-interese se ţine seama de prejudiciile viitoare, atunci când acestea sunt certe.
(2) Prejudiciul ce ar fi cauzat prin pierderea unei şanse de a obţine un avantaj poate fi reparat proporţional cu probabilitatea obţinerii avantajului, ţinând cont de împrejurări şi de situaţia concretă a creditorului.
(3) Prejudiciul al cărui cuantum nu poate fi stabilit cu certitudine se determină de instanţa de judecată.
Si cum va putea sa determine instanta prejudiciul,
daca nu detine statele de plata ale tatalui meu
pt. a vedea cu cat a fost prejudiciat la pensie, din anul 2007 si pana acum, in anul 2013?
Cat va plati tatal meu sau cum se calculeaza suma /taxa pe care va trebui sa o plateasca pt. daunele cerute ?
Totusi, daca capatul de cerere cu obligatia de a face /de a preda arhiva
se judeca cf. Noului cod civil, atunci
de ce a fost trimisa cauza la instanta de contencios administrativ ?
Nu ii va respinge ca inadmisibila cererea tatalui meu, pt. ca
nu pot fi indeplinite conditiile prevazute de art.18 alin.2 din Legea 16/1996 ?
Pt. ca statul nu a alocat fonduri pt.spatii si pt. angajare personal
la Arhivele Nationale ?
Statul - reprezentat de Ministerul Finantelor, odata ce este chemat in proces,
ce poate sa-i ceara tatal meu ?
Ce obligatie ii poate reveni in cauza ?
Instanta va respinge, pt. lipsa calit. procesuale,
orice cerere a tatalui meu fata de stat ?
Ce parere aveti despre cele mentionate mai sus ?
Ce recomandari imi dati pt. a-l ajuta pe tatal meu ?