avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata caldurii degajate de la tevile de caldura ce ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata caldurii degajate de la tevile de caldura ce trec prin apartament.

Buna ziua.
Am apartament proprietate personala, detin centrala termica de apartament. Prin partament trec tevile de caldura ale agentului termic (calor) pentru apartamentele care sunt inca bransate, (mentionez ca exista contor de energie termica pe scara).Am fost pusa la plata caldurii pe motiv ca ele degaja caldura in apartament si ma incalzesc cu ele. Asociatia de locatari au hotarat un anume procent ca trebuie sa-l platesc si eu.!!!!!!!!!
Ce pot sa fac?
Pe langa gazul metan folosit dealungul iernii, acum mai trebuie sa platesc si caldura de la incalzirea comuna din apartament. Mentionez ca partile comune subsol,uscatorie si hol le-am platit.
Fiind apartament proprietate, existand ceas de energie termica pe scara, firma de distributie termica raspunde doar pana la contor, resul instalatiei dupa contor este proprietatea asociatiei de locatari.
Am dreptul sa cer:
- chirie lunara pe tevile ce traverseaza apartamentul?
- sa nu platesc caldura in compensatie cu trecerea tevilor?
- sa le scot din apartament si sa le sudez capetele la intrarea in apartament?
Sub ce forma pot face aceste lucruri?
Dati-mi o solutie va rog.
va multumesc anticipat,
Silvia Curuta
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 17:40, 4 Iunie 2015
Nu, nu comiteti infractiune, dar veti ramane cu sume in restanta care se vor penaliza conform sistemului de penalizari din asociatia dv. si conform legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.

curutasilvia a scris:

daca nu platesc acea caldura de la tevi, refuz sa platesc, comit alta infractiune?
Ce se poate intampla??

Constientizati ca locuitul in imobil la comun,obliga la asumarea de obligatii referitor la intretinere si participarea la cheltuielile asociatiei de proprietari
A nu achita in termenul stabilit caldura degajata de instalatia aferenta proprietatii dvs,
conduce la inregistrarea cu sume cu titlu de restanta ,care sunt generatoare de penalitati,pentru recuperarea intregului debit -daca nu inteleti amiabil sa il achitati,exista dreptul legal prevazut de art 50,51 din L nr 230/2007 de actionare in instanta,care poate conduce la majorarea obligatiilor in sarcina dvs

Inainte de a ma muta in apartament, a fost hotarat ca cei cu centrala termica de apartament sa nu plateasca caldura de la tevile care traverseaza apartamentul. Acuma s-a schimbat administratorul si el a hotarat ca toti cu centrala sa plateasca aceasta caldura de latevi. Acum ce pot sa fac?
Sunt aceleasi conditii de calcul a caldurii ca si la vechiul administrator, adica la pausal sau apartamente contorizate cu repartitoare? Ne dati putine amanunte si nu prea stiu ce sa va raspund.
Inainte sa ma mut in apartament, apartamentul era deja dotat cu centrala termica, dar s-a facut o lista cu cei ce detin centrale termice de apartament sa nu plateasca caldura de la tevile ce traverseaza apatramentul , restul cheltuielilor comune cu incalzirea au ramas neschimbate. A fost hotarat la sedinta. (exista contor pe scara de caldura, cheltuielile se impart intre vecinii bransati la acest sistem plus cheltuilile caomune). Acum Presedintele a decis sa schimbe si sa platim si noi caldura de la tevile ce traveseaza apartamentul. Cum a spus colegul dumneavoastra mai sus, am acceptat sa ma mut in apartament dar fara plata acelei parti. Acum au schimbat si au zis ca aplica legea, nu mai tin cont de aceasta lista. Acum ce sa fac, de aceea am intrebat diverse variante mai sus.

Alte discuții în legătură

Locatari cu centrala proprie obligati sa plateasca caldura cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:locatarii cu centrala proprie sunt pusi sa plateasca caldura(aprox 80 lei/luna)...pentru ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa mai platesc caldura. Nikia Nikia Am Centrala de apartament, locuiesc la etaj 3, nu avem calorifere pe casa scarii, nu am tevi de la sistemul de incalzire in apartament si totusi platesc 22 ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu conductele de distributie si conducte de incalzire la inventarierea caloriferelor? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Am studiat subiectele despre inventarierea caloriferelor din bloc, dar din pacate nu a reiesit cum ramane cu conductele. La noi au inventariat ... (vezi toată discuția)