avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de preaviz

Buna ziua

Exista vreo solutie legala pentru a obtine de la un angajat de top management un preaviz mai mare 45 de zile prevazut in Codul Muncii pentru functii de conducere?

Va multumesc !

Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2013
Gabriela Somesan, Consultant resurse umane
Cel mai recent răspuns: Gabriela Somesan , Consultant resurse umane 15:45, 8 Mai 2013
nu ati citit toate mesajele. prin concediere se poate marii perioada de preaviz, intrucat aici se schimba macazul: legea prevede obligatoriue un numar minim de zile calendaristice, pe cand la demisie se prevede un numar maxim de zile calendaristice.

Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2013
Admin, administrator
freeelis a scris:

Daca cititi bine toate mesajele au fost postate cu 45 de zile ori Codul Muncii prevede maxim 45 de zile lucratoare .. este diferenta intre cele doua termene ...
1. In primul rand, daca este vorba despre 45 de zile , atunci se poate incheia un act aditional pana la maxim 45 de zile lucratoare = 63 de zile calendaristice

2. Solutii mai sunt ..

mea culpa... pentru ca nu am fost suficient de riguroasa incit sa scriu de fiecare data de 45 de zile lucratoare... desi la asta m-am gindit cind am facut referire la Codul Muncii.
Problema e ca un alt angajat care ar veni pe acel post tot un preaviz de 45 de zile lucratoare trebuie sa dea la rindul sau. Asa ca eu caut solutia pentru a obtine -legal- un preaviz mai mare de 45 de zile lucratoare .
Sunt si eu foarte, foarte curioasa la ce alte solutii faceti referire !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz tavita tavita Am dorit sa imi dau demisia cu preaviz ( 20 zile calendaristice, cat era trecut in C.I.M., ca si termen), dar compania mi-a solicitat demisia cu termenul ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie - 15 sau 20 de zile si_monna si_monna Buna ziua! Vreau sa imi dau demisia si in contractul de munca, pe care l-am incheiat in 2010, scrie: \"perioada de preaviz in cazul demisiei este de 15 zile ... (vezi toată discuția)
Preaviz in contractul individual de munca florinangelescu florinangelescu Buna ziua, Am incheiat un CIM citit in graba acum 6 luni, iar de curand mi s-a oferit un post la o alta companie. Cand am ajuns acasa, am recitit contractul ... (vezi toată discuția)