avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Certificate de conformitate pentru medici generalisti
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Certificate de conformitate pentru medici generalisti

Buna ziua, sunt medic generalist si fericitul posesor al celor 2 certificate de conformitate (pe diploma si pe drepturi castigate), obtinute de la M. S. Stiam ca Directiva Europeana imi va da dreptul sa practic medicina generala in orice tara UE daca am aceste 2 certificate (articolul 30). Din pacate, Ordinul Medicilor din Franta a refuzat inscrierea mea pe motiv ca nu am practicat 3 din ultimii 5 ani (conform legii sanatatii franceze). Sunt aceste 2 certificate garantia conformitatii ... sau fiecare stat poate adauga orice alte conditii pentru a ingradi dreptul muncii si dreptul la miscare in cadrul UE? Ce se poate face, in afara apelului la decizia OM din Franta? Apreciez un raspuns sincer, prompt!
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
yo3hkw, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:34, 11 August 2013
Buna dimineata, asa este, am primit indicatiile despre calea de apel. Totusi, a apela la un avocat francez ... inseamna mult mai multi bani decat in cazul unui avocat roman. Veniturile, in general, in Franta sunt mult mai mari deci orice consultatie .... costa. In plus, as prefera sa sprijin un avocat roman specializat pe domeniu, decat unul francez. Din patriotism! De la 01.01.2007, orice categorie socio-profesionala poate lucra (cel putin teoretic) in orice tara UE. Ca in realitate a putin altfel ... am vazut pe pielea mea! Culmea este ca legislatia franceza si comunitara se afla pe situl Ordinului National al Medicilor ... iar ei fac exact pe dos! Face parte din „deliciile„ vietii in UE! Astept inca un mesaj din partea unor consilieri sau a unor formisti care au trecut prin aceeasi situatie. Am fost ieri la MS si am cerut in scris sprijin la Brussel ptr ca si altii vor pati la fel daca autoritatile statului care dau aceste Certificate nu-i sustin oamenii si am fost indrumat catre Solvit Romania. Ceea ce am si facut! Insa in acelasi timp trebuie facut/conceput atacul la instanta de decizie superioara!
tgeorgescu a scris:

Nu am spus ca nu poate pleda, am spus ca nu-l poate apara (cu succes, in mod profesional), pentru simplul motiv ca nu are cunostintele necesare de drept francez. Lipsa de experienta cu procedurile franceze ar fi catastrofala daca ar pune un avocat roman sa-l apere-n Franta.

....



Nu este chiar asa .... cunosc colegi avocati care pot pleda/apara cu succes in Franta .. sistemul de drept francez nu este necunoscut sistemului de drept roman .. a avut o influenta importanta asupra sistemului nostru de drept ...

A pleda intr-un proces inseamna ca ori apara pe cineva ori acuza ...
Medic in Franta este o slujba foarte banoasa, deci nu va scumpiti la tarate, ca pe urma s-ar putea sa va para rau.

Conform directivei europene, medicilor le este recunoscut accesul in profesie, nu diploma. Ca atare, faptul ca nu ati profesat ca medic in ultimii trei ani poate avea importanta in a accede in profesia de medic in Franta.
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2013
tgeorgescu, utilizator
Logica mea spune ca accesul in profesia de medic este dat doar de diploma de medic... Directiva Europeana 36/2005 pe care am studiat-o intens spune clar cum sunt echivalate diplomele si dreptul de libera practica in medicina, stomatologie. Cu siguranta nu cunoasteti conditiile ptr ca un medic dintr-un stat UE sa poata lucra in Franta ... dar va dati cu parerea! E si asta o solutie care nu este 100 % romaneasca! Singurul sfat valabil pana acum este sa apelez la un avocat .... specializat pe acest gen de spete! In rest ... Din acest motiv am incercat sa sugerez ca ... am inteles dar doresc sa aud si alte pareri mai avizate! Cum niste „specialisti„ tocmai m-au ajutat sa pierd niste bani dandu-mi senzatia ca sunt PRO ... nu-mi mai pot permite acum sa platesc .... daca-mi permiteam, nu mai puneam aici aceste intrebari!
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2013
yo3hkw, utilizator
Cu parere de rau, diploma de medic este insuficienta pentru a practica medicina, o data pentru ca trebuie dat rezidentiatul, pe urma pentru ca un medic poate primi interdictie de a practica medicina sau doar o suspendare in aceasta privinta.

De ex. fostul medic Ryke Geerd Hamer a facut parnaie pentru practica medicala ilegala desi absolvise o facultate de medicina si devenise medic in Germania.

Citez din directiva:

Article 30
Acquired rights specific to general practitioners

1. Each Member State shall determine the acquired rights. It shall, however, confer as an acquired right the right to pursue the activities of a general practitioner in the framework of its national social security system, without the evidence of formal qualifications referred to in Annex V, point 5.1.4, on all doctors who enjoy this right as of the reference date stated in that point by virtue of provisions applicable to the medical profession giving access to the professional activities of doctor with basic training and who are established as of that date on its territory, having benefited from the provisions of Articles 21 or 23.

The competent authorities of each Member State shall, on demand, issue a certificate stating the holder's right to pursue the activities of general practitioner in the framework of their national social security systems, without the evidence of formal qualifications referred to in Annex V, point 5.1.4, to doctors who enjoy acquired rights pursuant to the first subparagraph.

2. Every Member State shall recognise the certificates referred to in paragraph 1, second subparagraph, awarded to nationals of Member States by the other Member States, and shall give such certificates the same effect on its territory as evidence of formal qualifications which it awards and which permit the pursuit of the activities of a general practitioner in the framework of its national social security system.


Alte discuții în legătură

Succesiune in franta mariaba mariaba In februarie 2009 am fost informata de un notar din Franta ca sunt inclusa in testamentul unui francez (prieten de familie decedat in oct 2008) cu o suma de ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea experientei medicale din strainatate la intoarcerea in romania LoctusIvan LoctusIvan Buna ziua! Un student la Medicina cu facultatea terminata in tara (fara rezidentiat) ce pleaca in strainatate (Danemarca) pentru a face rezidentiatul acolo ... (vezi toată discuția)
Echivalarea diplomei de asistent medical marianavova marianavova Salut Eu sunt de nationalitate modovean,am facut studii medicale la chisinau si am finisat cu doi ani in urma colegiu de medicina(asistent medical ... (vezi toată discuția)