avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Certificate de conformitate pentru medici generalisti
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Certificate de conformitate pentru medici generalisti

Buna ziua, sunt medic generalist si fericitul posesor al celor 2 certificate de conformitate (pe diploma si pe drepturi castigate), obtinute de la M. S. Stiam ca Directiva Europeana imi va da dreptul sa practic medicina generala in orice tara UE daca am aceste 2 certificate (articolul 30). Din pacate, Ordinul Medicilor din Franta a refuzat inscrierea mea pe motiv ca nu am practicat 3 din ultimii 5 ani (conform legii sanatatii franceze). Sunt aceste 2 certificate garantia conformitatii ... sau fiecare stat poate adauga orice alte conditii pentru a ingradi dreptul muncii si dreptul la miscare in cadrul UE? Ce se poate face, in afara apelului la decizia OM din Franta? Apreciez un raspuns sincer, prompt!
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
yo3hkw, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:34, 11 August 2013
Nu cumosc cazul medicului citat de Dvs, practica medicala ilegala are un alt aspect!

Nu ati urmarit/inteles faptul ca EU AM CELE 2 CERTIFICATE, deci diploma mea si dreptul meu de practica valabile in RO sunt echivalente in UE! Deci, pana la urma tot diploma iti da dreptul sa practici, nu rezidentiatul! Rezidentiatul da specialitatea in medicina de familie ... dar si cei care au absolvit facultatea, in anumite conditii, au drept de libera practica in RO. Evident, si medicii specialisti in medicina generala/de familie au drept de practica in UE. Repet: am certificat de conformitate pe diploma de medic (promotia 1996) conform art 21 si 24 din Directiva si inca un certificat de conformitate pe dreptul castigat (adica cel de libera practica) conform art 30 punct 1 din aceeasi directiva! Sper sa fie mult mai clar acum, daca nu a fost pana acum! Am ajuns de unde am plecat .... adica am mai pierdut o vreme cu discutii inutile, fara a avea un raspuns la intrebarea mea! Incerc sa vad utilitatea acestui forum dar incep sa nu o vad .. si nu e prima data!

Ma incearca si altcineva?
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2013
yo3hkw, utilizator
tgeorgescu a scris:

......

Citez din directiva:

Article 30
Acquired rights specific to general practitioners

1. Each Member State shall determine the acquired rights. It shall, however, confer as an acquired right the right to pursue the activities of a general practitioner in the framework of its national social security system, without the evidence of formal qualifications referred to in Annex V, point 5.1.4, on all doctors who enjoy this right as of the reference date stated in that point by virtue of provisions applicable to the medical profession giving access to the professional activities of doctor with basic training and who are established as of that date on its territory, having benefited from the provisions of Articles 21 or 23.

The competent authorities of each Member State shall, on demand, issue a certificate stating the holder's right to pursue the activities of general practitioner in the framework of their national social security systems, without the evidence of formal qualifications referred to in Annex V, point 5.1.4, to doctors who enjoy acquired rights pursuant to the first subparagraph.

2. Every Member State shall recognise the certificates referred to in paragraph 1, second subparagraph, awarded to nationals of Member States by the other Member States, and shall give such certificates the same effect on its territory as evidence of formal qualifications which it awards and which permit the pursuit of the activities of a general practitioner in the framework of its national social security system.





Potrivit pct.1.1 din Regulamentul acestui Forum, mesajele se scriu in limba romana. Era mai convenabil sa se fi postat o traducere a textului respectiv , intrucat nu este obligatoriu ca utilizatorii acestui Forum sa cunoasca si limba engleza sau vreo alta limba straina.
Nu e nicio problema ca s-a folosit textul in engleza! Eu am citit varianta in RO si FR, ambele de pe situl CE. Nu exista diferente de traducere, textele fiind identice!
:offtopic: Interventie moderator

S-ar putea sa fie o problema pentru ceilalti utilizatori ai acestui Forum care nu cunosc limba engleza. Exista un Regulament si care trebuie respectat de toticei inregistrati pe acest Forum.

Citez : " De la bun inceput trebuie sa lamurim un principiu: din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privata pe care gazda are dreptul de a si-o administra dupa cum crede de cuviinta. Asta nu inseamna ca forumul exista doar pentru noi însine, ci doar ca dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. Regulile de fata nu sunt menite sa limiteze activitatea vreunui utilizator, ci doar sa impuna anumite standarde in ceea ce priveste modul de comunicare pe forum. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos."

www.avocatnet.ro/content/tag...

Ok, scuze. Nu stiam ca ar exista o varianta oficiala in limba romana (in 2005 Romania nu facea parte din UE).
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune in franta mariaba mariaba In februarie 2009 am fost informata de un notar din Franta ca sunt inclusa in testamentul unui francez (prieten de familie decedat in oct 2008) cu o suma de ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea experientei medicale din strainatate la intoarcerea in romania LoctusIvan LoctusIvan Buna ziua! Un student la Medicina cu facultatea terminata in tara (fara rezidentiat) ce pleaca in strainatate (Danemarca) pentru a face rezidentiatul acolo ... (vezi toată discuția)
Echivalarea diplomei de asistent medical marianavova marianavova Salut Eu sunt de nationalitate modovean,am facut studii medicale la chisinau si am finisat cu doi ani in urma colegiu de medicina(asistent medical ... (vezi toată discuția)