Buna ziua.
Am o intrebare legata de suspendarea unui recurs in care am calitatea de parat. Mai in amanunt am un testament care a fost contestat, am castigat in prima instanta. Hotararea a fost data fara drept de apel, numai cu drept de recurs.
Reclamantii au facut recurs si li s-a cerut sa precizeze care este valoarea bunurilor cuprinse in testament. Nu au dat curs solicitarii si procesul a fost suspendat in baza art. 155 ind. 1.
Intrebarea mea arzatoare, este ce pot sa fac eu in aceasta situatie, intrucat acest proces de anulare act - testament - a suspendat un alt proces de iesire din indiviziune in care eram mostenitor, prin acest testament. Procesul legat de testament dureaza deja de 5 ani. Este f. important pentru mine sa am o horatare definitiva si irevocabila.
In calitate de parat pot eu sa cer repunerea pe rol a acestui recurs inchis din vina reclamantilor, daca prezint eu instantei care sunt bunurile cuprinse in testament?
Nu inteleg de ce in prima instanta nu s-a cerut taxa judiciara de timbru, legata de valoare bunurilor supuse testamentului, si se cere acum in recurs?
multumesc.
Multumesc ca ne tineti la curent cu evolutia dosarului. Valoarea din expertiza folosita de Camera Notarilor Publici o puteti obtine fie de pe internet, caz in care trebuie sa atasati notei adresate instantei si imprimarea paginii din expertiza la care faceti referire, sau de la camera notarilor publici in circumscriptia carteia se afla imobilele.
dar mai concret, facand demersuri de unde pot sa precizez eu valoarea respectiva, am inteles ca trebuie sa ma adresez oficial si personal, camerei notarilor publici ...
nuuuuuuuuuuuuuu:)))
notariii nu sunt in stare sa evalueze singuri...si nici nu au nevoie de experti...asa infatuati sunt:D
ei merg pe ce li se da, grila si punct
Repunere pe rol
lumifatu
cum trebuie sa intocmesc o hartie pentru a repune pe rol un caz suspendat pentru ca nu ar fi fost depuse la dosar toate documentele cerute de judecator dar si ... (vezi toată discuția)