avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce pot face în calitate de pârât pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce pot face în calitate de pârât pentru redeschiderea unui recurs suspendat potrivit art. 155 ind. 1 Cod procedurã civilã?

Buna ziua.
Am o intrebare legata de suspendarea unui recurs in care am calitatea de parat. Mai in amanunt am un testament care a fost contestat, am castigat in prima instanta. Hotararea a fost data fara drept de apel, numai cu drept de recurs.
Reclamantii au facut recurs si li s-a cerut sa precizeze care este valoarea bunurilor cuprinse in testament. Nu au dat curs solicitarii si procesul a fost suspendat in baza art. 155 ind. 1.
Intrebarea mea arzatoare, este ce pot sa fac eu in aceasta situatie, intrucat acest proces de anulare act - testament - a suspendat un alt proces de iesire din indiviziune in care eram mostenitor, prin acest testament. Procesul legat de testament dureaza deja de 5 ani. Este f. important pentru mine sa am o horatare definitiva si irevocabila.
In calitate de parat pot eu sa cer repunerea pe rol a acestui recurs inchis din vina reclamantilor, daca prezint eu instantei care sunt bunurile cuprinse in testament?
Nu inteleg de ce in prima instanta nu s-a cerut taxa judiciara de timbru, legata de valoare bunurilor supuse testamentului, si se cere acum in recurs?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters290615 , utilizator 22:21, 18 Iunie 2013
Buna ziua,

Multumesc ca ne tineti la curent cu evolutia dosarului. Valoarea din expertiza folosita de Camera Notarilor Publici o puteti obtine fie de pe internet, caz in care trebuie sa atasati notei adresate instantei si imprimarea paginii din expertiza la care faceti referire, sau de la camera notarilor publici in circumscriptia carteia se afla imobilele.
Ioana_CRC a scris:

dar mai concret, facand demersuri de unde pot sa precizez eu valoarea respectiva, am inteles ca trebuie sa ma adresez oficial si personal, camerei notarilor publici ...

nuuuuuuuuuuuuuu:)))
notariii nu sunt in stare sa evalueze singuri...si nici nu au nevoie de experti...asa infatuati sunt:D
ei merg pe ce li se da, grila si punct

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs suspendat cosminghe cosminghe Buna ziua, Intr-un proces care il am cu un asociat ( procedura insolventei- societate cu raspundere limitata) dosarul s-a aflat pe fond ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol lumifatu lumifatu cum trebuie sa intocmesc o hartie pentru a repune pe rol un caz suspendat pentru ca nu ar fi fost depuse la dosar toate documentele cerute de judecator dar si ... (vezi toată discuția)
Cauza suspendata, termen de perimare litigii cu profesionistii mmmmela mmmmela buna ziua, daca am un proces pe fond inceput pt. nulitatea unei conventii notariale in comercial,in care eu sunt parte in calitate de parat, iar in 01.06.2011 ... (vezi toată discuția)