Remarc că v-am
rugat degeaba să renunţaţi la tonul superior, complet nejustificat şi inutil pentru cei care citesc această discuţie. După jigniri şi tonul paternal, nu sunteţi deloc în măsură să criticaţi apelul meu la literatura juridică.
u.b.i.k. a scris:
In afara de asta, citatul d-voastra nu contrazice deloc ceea ce am scris eu pentru ca, la fel ca aproape toate tratatele de drept romanesc nu e decat o exegeza.
Afirmaţia aceasta este surprinzătoare pentru că nu e reală dar vine din parte unei persoane cu pregătire juridică. Chiar dacă este lipsit de sens, eu vă spun că doar unele cursuri de sinteză sunt aşa. În tratate eu găsesc opinii ale autorilor în legătură cu diverse chestiuni controversate, practică judecătorească şi opinii ale autorilor în legătură cu aceasta.
În privinţa răspunsului dvs.: chiar dacă justifică un interes în formularea cererii, intimatul-pârât nu poate face apel la încălcarea art. 6 din Convenţia EDO cu privire la soluţionarea cauzei într-un termen rezonabil pentru motivele arătate de mine în primul mesaj:
Este evident că pârâtul nu poate solicita reluarea judecăţii pentru că nu îi este permis să se substituie părţii cu interese contrare în cauză şi să îi îndeplinească obligaţiile sau să îi exercite drepturile.
u.b.i.k. a scris:
Daca X este reclamant iar Y este parat iar Y a castigat in prima instanta (... )
Exprimarea este improprie. Pârâtul nu a câştigat procesul, ci cererea reclamantului a fost respinsă.
u.b.i.k. a scris:
(... ) insa hotararea judecatoreasca nu se poate executa (... )
O hotărâre judecătorească prin care s-a respins acţiunea reclamantului nu este susceptibilă de a fi pusă în executare pentru că instanţa nu a stabilit obligaţii în sarcina uneia dintre părţi.
u.b.i.k. a scris:
(... ) daca judecata recursului a fost suspendata din vina lui X, care ar fi ratiunea pentru care Y nu ar putea sa ceara redeschiderea judecatii (... )?
Prevederile legale arătate de mine în primul mesaj. Aplicarea Convenţiei EDO nu înseamnă crearea de haos în sistemele de drept ale statelor. Ar fi aberant să ne imaginăm că dispoziţiile din Convenţia EDO au fost edictate în scopul ignorării termenelor din legislaţia internă a statelor, a ignorării drepturilor şi obligaţiilor părţilor în proces, a inversării calităţii procesuale a părţilor ş.a.m.d.
De altfel, situaţia nu s-a schimbat odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă. Un intimat-pârât aflat în situaţia arătată în acest topic nu va putea formula contestaţiei privind tergiversarea proceselor, instituţie introdusă de noul Cod de procedură civilă (art. 522, alin. 2).
Pentru că ştiu că o să răspundeţi după mine, vă mai
rog doar atât: să folosiţi tonul superior cu cei cărora le place şi cu cei care vă permit să le vorbiţi aşa. Eu nu fac parte din nici una din cele două categorii de persoane menţionate în precedent.