Înţeleg din mesaj că, în opinia dvs., am probleme de înţelegere şi că nici nu prea gândesc. Atunci înseamnă că aceleaşi probleme le au şi Mihaela Tăbârcă, Viorel Mihai Ciobanu, Gabriel Boroi şi Traian Cornel Briciu.
În funcţie de felul suspendării, reluarea judecăţii are loc în mod diferit, după cum urmează:
[...]
-în cazul de suspendare legală facultativă prevăzut de art. 155 ind. 1 Cod procedură civilă, judecata se reia prin cererea de redeschidere a judecăţii formulate de reclamant, însă numai dacă acesta a îndeplinit obligaţiile menţionate în încheierea prin care instanţa a dispus suspendarea şi plăteşte jumătate din taxa judiciară de timbru datorată pentru cererea suspendată.
-Viorel Mihai Ciobanu, Gabriel Boroi, Traian Cornel Briciu,
Drept procesual civil, Editura C.H. Beck, Bucureşti, 2011, p. 309-310-
În acelaşi sens reţine şi doamna Mihaela Tăbârcă în tratatul de procedură civilă din 2005. Niciunul dintre autorii menţionaţi de mine nu distinge în funcţie de speţa concretă. Niciunul nu arată că ar fi posibil ca, într-un anumit context, să poată formula această cerere şi pârâtul.
Având în vedere persoanele arătate în precedent, sunt onorată să mă situez pe aceeaşi poziţie cu a lor. Eu mă opresc aici. Nu mai ţin de foarte mult timp să am ultimul cuvânt, însă nu apreciez jignirile şi tonul superior în special atunci când sunt nejustificate. Vă rog, pe viitor, să vă limitaţi la argumente.