avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cont bancar Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cont bancar Asociatie de Proprietari

Un vecin doreste sa plateasca intretinerea prin ordin de plata la banca motiv pentru care a depus o adresa conducerii asociatiei prin care solicita sa i se comunice contul. Raspunsul este unul agresiv: ''Contul bancar este secret, nu au acces toti la el. Sfatul meu este sa nu va jucati cu focul fiindca este posibil sa nu puteti justifica plata''....semneaza presedintele. Vecinul stie ca eu am mai facut demersuri legate de asociatie si m-a rugat sa ma interes unde poate sesiza acest abuz. La randul meu opinez ca e vorba de un abuz insa nu stiu unde as putea sa il indrum fiindca Primaria prin Compartimentul Asociatii de Proprietari nu colaboreaza activ. Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 02:29, 8 Septembrie 2019
Buna seara la toata lumea,

Nu mai sunt moderator, si nici timpul nu mi-a mai permis sa intervin asa des (spre deloc) cum mi-as fi dorit, dar sunt inca aici. Iar comentariul meu la acea vreme la postarile @ynocenttei se refereau strict la impracticabilitatea si absurditatea ca fiecare locatar sa deschida un cont in care sa plateasca intretinerea. Nu am afirmat niciodata ca asociatiile nu trebuie sa aiba cont sau ca acesta sa fie tinut secret fata de locatarii respectivei asociatii.

Multumesc.
Alin
Ma scuzati dar ce am citit eu la dna ynocentta se referea la cateva metode de plata posibile. Nu preciza ca fiecare locatar trebuie sa isi deschida cont in banca ci ca asociatia trebuie sa aiba cont astfel incat proprietarii sa poata plati.
In fine am raspuns la acest post pentru ca si eu cautam o baza legala pentru plata in cont bancar.
In ziua de azi si pensionarii au cont bancar, deci nu cred ca ar fi o problema pentru plata intretinerii astfel, decat doar daca asociatiile, ca in acest post, refuza sa dea contul (fiind secret) sau nu au cont din motive de ei stiute.
ynocentta a scris:

[...]Vecinul,are la indemana mai multe variante daca are interesul real al platii intretinerii-fara a se deplasa la casieria asociatiei de proprietari...poate achita lunar prin mandat postal cu confirmare de primire,poate deschide cont persional din care asociatia sa ridice lunar c/v intretinere,poate sa apeleze la un vecin sa faca oficiul de predare suma si ridicare document justificativ[...]

Iata citat din prima pagina a acestui post.
Vedeti partea subliniata si ingrosata. Astfel de sfat este prezent in mai multe postari, acesta fiind motivul interventiei la acea data ca si moderator.
@fotbalistul,
Se mai intampla ca pe forum sa apara informatii eronate, pareri personale fara suport legal sau fara legatura cu practica.
Un exemplu este acesta, la care probabil v-ati referit:
ynocentta a scris:

Vecinul,are la indemana mai multe variante daca are interesul real al platii intretinerii-fara a se deplasa la casieria asociatiei de proprietari...poate achita lunar prin mandat postal cu confirmare de primire,poate deschide cont persional din care asociatia sa ridice lunar c/v intretinere,poate sa apeleze la un vecin sa faca oficiul de predare suma si ridicare document justificativ

Am subliniat ca sa fie mai clar.
Ca sa va convingeti deschideti un cont la o banca, umpleti-l cu bani si incercati sa-l puneti la dispozitia asociatiei in asa fel ca "asociatia sa ridice lunar c/v intretinere" asa cum sustine @ynocentta.
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2016
Admin, administrator
Nu va suparati, dar cred ca stiu sa citesc. Acolo scrie ca un proprietar poate sa isi deschida cont in banca ceea ce insemna ca nu este obligatoriu ca toti proprietarii sa isi deschida.
In plus poate dna ynocentta nu s-a exprimat corect, dar totusi traim in epoca internetului si nu cred ca mai e nevoie sa umblam prin oras si sa stam pe la cozi... cel putin noi astia mai tineri ne-am cam dezobisnuit de a forma cozi... dar punem prea multe intrebari.
La cati furnizori care ofera servicii credeti ca sta cineva sa umble luna de luna prin oras sa scoata banii clientilor din banci?
Din acest topic este important sa se inteleaga ca asociatia de proprietari este obligata sa detina un cont bancar si ar fi bine sa il puna la dispozitia proprietarilor/locatarilor.
Mai era o chestie zisa de ynocentta daca nu ma insel... prin care spunea sa se efectueze plata in avans. Asta mi se pare [editat]. Ori asociatia iti pune la dispozitie un cont bancar, ori platesti cand te intorci tot ce ai de platit cu eventual penalitati, ori lasi la un vecin.
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2016
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Plata intretinerii alicep alicep Buna seara! Am aflat de curand ca pot plati intretinerea varsand banii in contul asociatiei. Administratorul,care e si casier,are program de incasari doar 2 ... (vezi toată discuția)
Acces locatar la cont bancar asociatie locatari pentru plata intretinerii Nastasescu Nastasescu Cum pot obtine acces la contul bancar al asociatie de locatari, daca banca si presedintele asociatiei de locatari refuza accesu la cont pentru plata ... (vezi toată discuția)
Cont bancar asociatie proprietari doar cu acordul proprietarilor ?!!!! wazz wazz Buna ziua Asociatia de proprietari nu are cont bancar deoarece banca refuza deschiderea contului bancar fara semnaturile tuturor proprietarilor pe cererea de ... (vezi toată discuția)