avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cont bancar Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cont bancar Asociatie de Proprietari

Un vecin doreste sa plateasca intretinerea prin ordin de plata la banca motiv pentru care a depus o adresa conducerii asociatiei prin care solicita sa i se comunice contul. Raspunsul este unul agresiv: ''Contul bancar este secret, nu au acces toti la el. Sfatul meu este sa nu va jucati cu focul fiindca este posibil sa nu puteti justifica plata''....semneaza presedintele. Vecinul stie ca eu am mai facut demersuri legate de asociatie si m-a rugat sa ma interes unde poate sesiza acest abuz. La randul meu opinez ca e vorba de un abuz insa nu stiu unde as putea sa il indrum fiindca Primaria prin Compartimentul Asociatii de Proprietari nu colaboreaza activ. Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 02:29, 8 Septembrie 2019
Pai de ce sa fie o tampenie?
Eu plec la munca pentru 1 an de zile. In apartament nu locuieste nimeni, dar cheltuieli se fac, figurez pe lista de intretinere cu ceva de plata, lunar.
Daca eu platesc 2000 lei in avans, pentru mine e acelasi lucru ca si cum i-as fi platit peste 1 an, considerand ca am acesti bani.
Avantajul este ca platind in avans, voi fi scutita de plata penalizarilor si chiar de posibilitatea de a fi actionata in instanta pentru datoria acumulata.
Nu ca mi-ar lua cineva casa, dar as mai plati si cheltuieli de judecata, cheltuieli cu executorul judecatoresc etc. Necazuri, necazuri.
Pai pana nu o patiti nu credeti ca e o tampenie.
Un client de-al meu. S-a mutat intr-un apartament nou si s-a apucat de renovat.
In blocul in care s-a mutat erau ceva mai multi datornici asa ca administratorul inainte de a afisa intretinerea s-a apucat sa bata din usa in usa si sa ceara locatarilor sa plateasca in avans contravaloarea intretinerii, pe o luna sau doua, daca pot.
Omul fiind de buna credinta a platit 2 luni in avans si il roaga pe administrator sa ii permita sa isi schimbe si el calorierele si ce mai era de schimbat. La care administratorul sigur ca da, stabilesc impreuna ziua, ma cheama si pe mine ca sa ii fac lucrarile.
Vine ziua lucrarii si i-al pe administrator de unde nu-i. Ca e la munca si are tura de 24 de ore si ca nu are nimeni cheie din subsol si tot asa. Toata taraganeala asta a tinut o luna, pentru o lucrare de 4..5 ore maxim. Dupa o luna s-au incarcat instalatia de incalzire cu agent termic si omu nostru nu a mai putut sa isi faca lucrarile nici la schimbarea tevilor, caloriferelor si ce mai avea si nici la finisarea apartamentului.
Pe palier cu mine locuieste o persoana care lucreaza afara, asa cum dati si dvs. exemplu, dar in ziua intretinerii vine cineva si ii plateste intretinerea.

Sunt lucruri total diferite. Indiferent ca plateste cineva in avans sau nu, relatia dintre proprietar si administrator trebuie sa fie corecta. Fiecare sa se tina de cuvant pentru ca altfel, in cazul descris de dumneavoastra, acest administrator poate fi sanctionat de presedinte, de comitet..
Dar nu are nici o legatura plata in avans cu modificarile din apartament.
Atunci cand a achitat cele 2 luni in avans putea sa promita ca-l ia de sot sau ca-l iubeste toata viata!
Asa este.
Dar asa sunt oamenii in tara asta, dupa ce se vad cu sacii in caruta dusi sunt.
Legat de topic, nu cred ca e obligat nimeni sa plateasca in avans serviciile de care inca nu a beneficiat.
Raman la concluzia ca nu este o idee buna plata in avans a intretinerii.
Sa va dau un exemplu real...
In mod normal pt plata oricarui serviciu sunt date cam 15 zile ca termen. De obicei in acest termen poti sa contesti. Dar daca faci plata in aceste 15 zile si nu ai contestat se considera ca esti de accord cu tot.
Acum depinde si cata incredere ai in administrator. Daca iti spune ca nu vrea sa iti dea contu ca e secret, trebuie sa fii nebun sa ii dai in avans banii.
fotbalistul a scris:

Mai era o chestie zisa de ynocentta daca nu ma insel... prin care spunea sa se efectueze plata in avans.

Foarte interesante opiniile ,pacat insa de frustrarile unora
Referitor la plata in avans ,da este legala si garanteaza neplata sumelor care garantat asociatia de proprietari le-ar aplica in cazul in care nu exista posibilitatea de plata lunara intretinere
Daca plec din localitate o perioada si doresc sa fiu cu platile la zi ,sa nu ma inregistrez cu sume cu titlu de restanta,eventual si cu penalitati,am tot dreptul sa vars in contul asociatiei c/v estimativa intretinere din care asociatia lunar sa se indestuleze sa acopere lunar c/v parti comune

Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2016
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Plata intretinerii alicep alicep Buna seara! Am aflat de curand ca pot plati intretinerea varsand banii in contul asociatiei. Administratorul,care e si casier,are program de incasari doar 2 ... (vezi toată discuția)
Acces locatar la cont bancar asociatie locatari pentru plata intretinerii Nastasescu Nastasescu Cum pot obtine acces la contul bancar al asociatie de locatari, daca banca si presedintele asociatiei de locatari refuza accesu la cont pentru plata ... (vezi toată discuția)
Cont bancar asociatie proprietari doar cu acordul proprietarilor ?!!!! wazz wazz Buna ziua Asociatia de proprietari nu are cont bancar deoarece banca refuza deschiderea contului bancar fara semnaturile tuturor proprietarilor pe cererea de ... (vezi toată discuția)