avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedii de odihna neefectuate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedii de odihna neefectuate

Un salariat, angajat in perioada 01.03.2007- 01.07.2013, program 2 ore/zi, 800 lei/luna brut, 601 lei/luna net, concedii de odihna neefectuate, poate cere plata acestora (a concediilor)? Pe ce perioda? In ce cuantum?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:20, 30 Aprilie 2014
multumesc!

cum ramane cu lipsa cererilor anuale ale angajatului si a programarii anuale de catre a angajator a concediilor de odihna ?

are vreo relevanta?
Ati luat la cunostinta despre acele programari ale angajatorului? Daca angajatorul v-a programat si nu v-a adus la cunostinta, este vina lui.
Faptul ca concediu de odihna se face prin programare nu ar mai avea nicio relevanta depunerea unei cereri, sau aceasta fiind depusa doar formal.
Daca nu ati fost programat, aceasta este vina angajatorului si aveti dreptul la despagubire.
Daca ati fost programat si ati luat la cunostinta de programare insa nu ati vrut concediu in acea perioada (ati refuzat in scris), angajatorul nu va poate trimite in concediu fortat, prin urmare angajatorul era obligat sa va ceara relatii cu privire la perioada de concediu pe care ati fi dorit-o iar dumneavoastra ati fi trebuit sa dati un raspuns intr-un termen rezonabil. In cazul in care raspunsul v-ar fi fost respins atunci aveti dreptul la despagubiri.
In codul muncii scrie ca angajatorul este obligat sa acorde concediu salariatilor ci nu salariati sunt obligati sa-si ia concediu. Prin urmare orice s-ar intampla daca un salariat nu si-a luat concediul de odihna din vina angajatorului prin modul acestuia de stabilire a concediilor de odihna pentru fiecare salariat, atunci angajatorul este supus raspunderii civile contractuale, adica la despagubiri.
'nteles, perfect, multumesc!

avem aici:

Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca, iar plata concediului de odihna neefectuat se va realiza la lichidarea ultimelor drepturi salariale.

www.avocatnet.ro/content/art...

exista un temei legal pentru "plata concediului de odihna neefectuat se va realiza la lichidarea ultimelor drepturi salariale"? (ca termen de plata)




Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2013
ContSters257414, utilizator
Intra sub incidenta art.166 alin.1 C.mun.coroborat cu art.146 alin.4 C.mun.
in REGULAMENTUL INTERN al angajatorului avem:

"Art.... Concediul de odihnă, concediul medical şi alte concedii

a) salariaţii au dreptul, în condiţiile legii, la concediu de odihnă, la concedii medicale şi la alte concedii.
Toţi cei menţionaţi la alin.a) au dreptul, în fiecare an calendaristic, la un concediu de odihnă plătit, cu o durată minimă de zile în raport cu vechimea lor în muncă"
.

cum se poate valorifica de (fostul) salariat durata in plus a c.o. "în raport cu vechimea lor în muncă", pe langa cele 21 zile c.o.?

altfel spus, cate zile pot fi in plus de c.o. "în raport cu vechimea lor în muncă" (neexistand niciun detaliu in REGULAMENTUL INTERN)?

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat elam elam Buna ziua! As dori si eu o lamurire daca se poate: un salariat are concediul de odihna pe anul 2008, respectiv o restanta de 8 zile si pe 2009, respectiv 21 ... (vezi toată discuția)
Plata in bani a concediului de odihna neefectuat magda2004 magda2004 buna ziua! Lucrez intr-o institutie publica iar in anul 2011 nu am efectuat concediul de odihna, intrebarea este daca pot sa solicit sa-mi fie platit acest ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Daca un angajat solicita desfacerea CIM de comun acord la data prezenta dar nu a efectuat concediului de odihna la nivelul anului 2008, acesta ... (vezi toată discuția)