in REGULAMENTUL INTERN al angajatorului avem:
"Art.... Concediul de odihnă, concediul medical şi alte concedii
a) salariaţii au dreptul, în condiţiile legii, la concediu de odihnă, la concedii medicale şi la alte concedii.
Toţi cei menţionaţi la alin.a) au dreptul, în fiecare an calendaristic, la un concediu de odihnă plătit, cu o durată minimă de zile în raport cu vechimea lor în muncă".
cum se poate valorifica de (fostul) salariat durata in plus a c.o. "în raport cu vechimea lor în muncă", pe langa cele 21 zile c.o.?
altfel spus, cate zile pot fi in plus de c.o. "în raport cu vechimea lor în muncă" (neexistand niciun detaliu in REGULAMENTUL INTERN)?
Durata concediului de odihna se stabileste pe calea negocierilor colective.
Conform informatiilor sus mentionate de dvs., presupun ca concediul de odihna a fost negociat si acordat salariatilor in functie de vechimea lor in munca. Deci, ar trebui sa mai existe un articol in CCM si nici decum in RI, prin care sau negociat si sa stabilit durata efectiva a concediului de odihna anual in raport cu vechimea in munca.
Ex.
- pana la 3 ani - 21 zile lucratoare
- intre 3 si 5 ani - 22 zile lucratoare
- ......... etc.
- peste 20 ani 25 zile lucratoare
Referitor la prima de vacanta...
Parerea mea este ca daca salariatii au beneficiat de acordarea acestei prime de vacanta si daca dvs. ati fi beneficiat de ea in caz ca nu ar fi fost incetate raporturile de munca, deci evident ca si prima de vacanta si indemnizatia de concediu de odihna vor trebui compensate de catre angajator la data incetarii CIM si platii a ultimelor drepturi salariale.