avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Instigare si complicitate la infractiunea de abandon ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Instigare si complicitate la infractiunea de abandon de familie

am depus o astfel de plangere impotriva concubinei fostului sot .ea este cea care trimite lunar sume de bani fiicei mele in numele fostului sot prin cupon mandat postal,doarece fostul sot nu se afla in tara la momentul respectiv si peste tot apare scrisul ei.ea este cea care apare in contractele lui de munca ca si persoana de contact.ea este cea care a cumparat masina fostului sot dupa partajul bunurilor noastre tocmai pentru a nu mai avea nimic pe numele lui fostul sot si ptr a nu putea fi executat.am primit si de la executor o informare prin care spit spune ca acesta nu are bunuri mobile sau imobile pe numele sau.niciodata fostul sot nu a depus la parchet ,politie sau instanta extrasul de cont in care ii sunt virate drepturile salarile.banii sunt incasati cu siguranta in conturile concubinei.parchetul nu a fost interesat sa afle unde ii intra banii fostului ptr munca prestata au spus ca este suficient faptul ca firma intermediara prin care acesta voiajeaza a trimis adeverinta cu perioadele lucrate si salariul sau diurna obtinuta.credeti ca va fi posibil ca politia sa ceara cercetarea conturilor concubinei in situatia descrisa mai sus?daca se dovedeste ca banii lui intra in contul ei(practic sumele de bani care trebuiau platite ca si pensie de intretinere minorei intra in conturile acestei domnisoare) o pot actiona pe aceasta pentru recuperarea sumelor datorate de fostul sot?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
desirelia75, utilizator
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 14:17, 10 Noiembrie 2014
daca tara e europeana .da impozitul e platit de armator statului respectiv si atunci incercati sa contactati armatorul informandu-l ca are de platit o pensie alimentara in valoare de .......puteti atasa si o traducere in limba respectiva a deciziei ,astfel daca e anganjat pe termen nedeterminat legile europene s-ar putea sa va fie in avantaj mult mai mult decat in romania.un avocat specializat in dreptul din tara respectiva ar fi de ajutor .altfel daca nu e in europa sigur nu plateste nimic .numa ca ma mir vazand exemplul lui piturca dac valoarera contractelor pe ultimul an a fost declarat corect atunci de ce o pensie asa mica?
Problema este intre contul unde se vireaza si sursa de unde se vireaza.

Dpdv tehnic executorul se indreapta impotriva sursei de unde vin sau impotriva contului unde se depoziteaza?
Nu stiu daca e corect ceea ce spun, dar nu cumva se poate cere in instanta direct angajatorului sa faca retinerea din salar si virarea sumelor respective catre contul dvs?
In principiu orice cetatean poate formula plangere impotriva oricui , daca acesta ii incalca anumite drepturi recunoscute de lege. In cazul expus de dvs. apreciez ca nu o puteti actiona in judecata pe "concubina", aceasta fiind doar un mandatar al sotului dvs. care are in virtutea mandatului primit, obligatia de a achita lunar catre fiica dvs., drepturile de pensie stipulate de instanta de judecata, daca acestea sunt in suma fixa. Daca instanta a acordat pensie de intretinere in procentul de 25% din venituri, atunci societatea la care acesta este angajat are obligatia virarii cotei respective din venit, iar nu "concubine", intrucat nu se poate prezuma veridictatea sumei platite.....In acest caz, puteti formula plangere la politie impotriva si a concubinei si a societatii platitoare, aratand ca va retine din suma datorata cu titlu d epensie intretinere.....success.
nu este vb de o tara europeana.armatorul nu discuta decat cu firma intermediara prin care se semneaza contractele,pe mine nu baga in seama.firma intermediara a raspuns doar politiei si parchetului emitand niste adeverinte cu perioadele in care a fost plecat si salariul obtinut.ce sa faca executorul cu aceste informatii?nimic! firma angajatoare nefiind in romania nu s-a pus poprire pe conturile firmei.suma este in procent de 25% din venitul net lunar dar el sau ea plateste 25% din salariul de baza adica din 611 euro ,motiv ptr care a mai fost condamnat.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2013
desirelia75, utilizator

Alte discuții în legătură

Executarea unui cont al unei terte persoane in vederea recuperarii pensiei de intretinere minor desirelia75 desirelia75 cum se poate actiona in instanta in urmatoarea situatie: -fostul sot obligat la plata pensiei de intretinere minor in cuantum de 25%din venitul net lunar isi ... (vezi toată discuția)
Se poate cere partajarea unui cont bancar ? desirelia75 desirelia75 am un debitor si sotia acestuia.am o hotarare definitiva si irevocabila in care debitorul e obligat la plata unei pensii de intretinere.debitorul a solicitat ... (vezi toată discuția)
Este legal ca o alta persoana care nu este ruda cu cel obligat la plata pensiei de intretinere minor sa faca aceste plati? desirelia75 desirelia75 este legal ca o alta persoana care nu este ruda cu cel obligat la plata pensiei de intretinere minor sa faca aceste plati catre reprezentantul legal al ... (vezi toată discuția)