am depus o astfel de plangere impotriva concubinei fostului sot .ea este cea care trimite lunar sume de bani fiicei mele in numele fostului sot prin cupon mandat postal,doarece fostul sot nu se afla in tara la momentul respectiv si peste tot apare scrisul ei.ea este cea care apare in contractele lui de munca ca si persoana de contact.ea este cea care a cumparat masina fostului sot dupa partajul bunurilor noastre tocmai pentru a nu mai avea nimic pe numele lui fostul sot si ptr a nu putea fi executat.am primit si de la executor o informare prin care spit spune ca acesta nu are bunuri mobile sau imobile pe numele sau.niciodata fostul sot nu a depus la parchet ,politie sau instanta extrasul de cont in care ii sunt virate drepturile salarile.banii sunt incasati cu siguranta in conturile concubinei.parchetul nu a fost interesat sa afle unde ii intra banii fostului ptr munca prestata au spus ca este suficient faptul ca firma intermediara prin care acesta voiajeaza a trimis adeverinta cu perioadele lucrate si salariul sau diurna obtinuta.credeti ca va fi posibil ca politia sa ceara cercetarea conturilor concubinei in situatia descrisa mai sus?daca se dovedeste ca banii lui intra in contul ei(practic sumele de bani care trebuiau platite ca si pensie de intretinere minorei intra in conturile acestei domnisoare) o pot actiona pe aceasta pentru recuperarea sumelor datorate de fostul sot?
nu isi inregistreaza voiajele la autoritatea navala si nimeni nu il obliga sa faca acest lucru.firma ii da veniturile sub forma de salariu de baza si diurna(asta ptr ca asa vor ei desi in contract nu apare aceasta diurna) el a fost gasit vinovat ptr neplata pensiei de intretinere tocmai ptr ca veniturile i-au fost demonstrate si ptr ca nu reprezentau 25% din acele venituri,(s-a tinut cont de toata suma inclusiv de ceea ce firma intermediara a numit "diurna')doar ca nu poate fi executat ptr ca nu are nimic pe numele sau iar banii ii intra in contul concubinei.aceasta este complice la aceasta infractiune din moment ce ea nu este straina de salariul lui,de condamnarea lui ,de faptul ca el nu achita 25% din venitul realizat si accepta aceasta intelegere intre ei ptr a-l proteja in cazul executarii.a fost de nenumarate ori in faza de urmarire penala si totusi a plecat si pleaca in ciontinuare fara nicio problema.nu are restictie de a nu parasi tara.incluiv acum este urmarit penal si cu toate astea el pleaca nestingherit.nu stiu cum s-ar putea obtine ceea ce imi suneti dvs.
intradevar nu exista nicio lege care sa oblige concubina sa imi dea banii...e normal dar exista totusi aceasta infractiune de instigare si complicitate la infractiune si care este pedepsita de codul penal.
pana la urma e vorba de omenie si sentimente paterne pentr copilul dvs .nu sunteti singura pe care o vad in situatia asta ,rasplata vine mai tarziu pentru ca viata nu iarta si nu asteapta
Daca sotul va achita la zi pensia alimentara pentru minor,nu este relevant ca o face prin intermediar. " suma de...reprezentand pensie alimentara minor pentru luna..., anul... ". Corect,nu poate fi acuzat. Puteti cere o recalculare a valorii pensiei daca faceti dovada ca veniturle ex-sotului sunt mai mari acum decat cele prezentate in instanta dar asta nu va da dreptul sa-i verificati contul concubinei. Nu o poate face nici el, dar daca a avut incredere oarba in concubina,este treaba lui,el se va frige , eventual. Razboiul dvs. este cu concubina si nu aveti nici o sansa,ea neavand nici o vina. Chiar este de admirat ca desi nu are nici o obligatie fata de dvs., pune in executare o obligatie a celui care TEORETIC a mandatat-o.Un avocat va va da pasii pe care trebuie sa-i faceti.
Care este instigarea si complicitatea la infractiune ? Instiga la ce ? Care este infractiunea din moment ce nu puteti dovedi ca veniturile ex-sotului nu sunt reale fata de cele prezentate in instanta ? Neputand face dovada acuzelor,riscati sa fiti acuzata de calomnie.
veniturile lui sunt aceleasi de cativa ani iar firma intermediara le da politiei ori de cate ori acest lucru este solicitat.deci se stiu f clar veniturile lui doar ca si le ascunde ptr a nu putea fi executat.in alta ordine de idei,chiar am luat legatura cu dl av.Damian Milica,din Bucuresti si mi-a dat mari sperante in tot demersul meu de pana acum.asteptam sa vad pe acest forum si alte pareri ale alor avocati,incercand sa aflu daca nu cumva dl av.contactat imi da sperante desarte.