avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Instigare si complicitate la infractiunea de abandon ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Instigare si complicitate la infractiunea de abandon de familie

am depus o astfel de plangere impotriva concubinei fostului sot .ea este cea care trimite lunar sume de bani fiicei mele in numele fostului sot prin cupon mandat postal,doarece fostul sot nu se afla in tara la momentul respectiv si peste tot apare scrisul ei.ea este cea care apare in contractele lui de munca ca si persoana de contact.ea este cea care a cumparat masina fostului sot dupa partajul bunurilor noastre tocmai pentru a nu mai avea nimic pe numele lui fostul sot si ptr a nu putea fi executat.am primit si de la executor o informare prin care spit spune ca acesta nu are bunuri mobile sau imobile pe numele sau.niciodata fostul sot nu a depus la parchet ,politie sau instanta extrasul de cont in care ii sunt virate drepturile salarile.banii sunt incasati cu siguranta in conturile concubinei.parchetul nu a fost interesat sa afle unde ii intra banii fostului ptr munca prestata au spus ca este suficient faptul ca firma intermediara prin care acesta voiajeaza a trimis adeverinta cu perioadele lucrate si salariul sau diurna obtinuta.credeti ca va fi posibil ca politia sa ceara cercetarea conturilor concubinei in situatia descrisa mai sus?daca se dovedeste ca banii lui intra in contul ei(practic sumele de bani care trebuiau platite ca si pensie de intretinere minorei intra in conturile acestei domnisoare) o pot actiona pe aceasta pentru recuperarea sumelor datorate de fostul sot?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
desirelia75, utilizator
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 14:17, 10 Noiembrie 2014
Pentru punerea in executare in strainatate a hotararilor privind pensia alimentara, trebuie sa apelati la Ministerul de Justitie. Pe pagina lor de internet gasiti toate informatiile si pasii de urmat. Dar desigur, decat sa treci prin toata procedura "infernala" si "drumurile incalcite" pana angajatorul din Londra, e mai comod si mai de'a dreptul sa tragi la raspundere amanta, concubina, iubita sau ce-o fi.
din punctul meu de vedere este mai simplu sa intru in posesia extraselor de cont ale concubinei din care se poate observa ca aceasta incaseaza niste bani de la o fima la care ea nu este angajata.si apoi cu aceste dovezi sa merg in instanta si sa cer executarea acestei concubine,pentru ca ea incaseaza aceste venituri necuvenite.firma angajatoare este o companie norvegiana care are si un birou central la londra si foarte multe alte birouri in diverse tari ale lumii.nu a reusit sa le puna cap la cap politia si parchetul si sa afle ceva despre sau de la acesata firma si credeti ca voi reusi eu? si pana la urma unde este problema daca aceasta concubina este trasa la raspundere ptr ca ajuta la savarsirea unei infractiuni?
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2013
desirelia75, utilizator
si mai e ceva...sa zicem ca pana la urma fac demersurile necesare ptr executarea direct la firma angajatoare,ajung sa iau legatura cu un executor ..etc...ce se intampla daca atunci el isi schimba locul de munca la alta firma?ce sa mai opreasca firma?vor spune ca nu mai e salariatul lor si gata.cine suporta toate aceste costuri? eu deja sunt in aceasta situatie cu executarea din tara,unde am suportat costurile expertizei contabile si avansul executorului....bani care sunt deja pierduti ptr ca nu am de unde sa ii recuperez.
desirelia75, utilizator

din punctul meu de vedere este mai simplu sa intru in posesia extraselor de cont ale concubinei din care se poate observa ca aceasta incaseaza niste bani de la o fima la care ea nu este angajata.si apoi cu aceste dovezi sa merg in instanta si sa cer executarea acestei concubine,pentru ca ea incaseaza aceste venituri necuvenite.

Da, aveti perfecta dreptate, dar pt a se demostra asa ceva, este necesar sa se si vrea acest lucru din partea autoritatilor. Or, este clar ca si in cazul dansilor ar trb sa deducem ca "nu rezulta intentia".... De ce sa cerceteze altcineva, acest lucru implica timp, resurse, si nu au motivatia si dispozitia necesara pt a le irosi pe asemenea "nimicuri".
Acum 10 min am mai primit o confirmare in sensul sustinerii celor mai sus mentionate:
Depun plangere catre Procuratura pt abandon de familie,primesc Rezolutia in care se dispune NUP. Fac plangere impotriva Rezolutiei, atasez toate actele si declaratiile doveditoare, adeverintele depuse chiar de tatal biologic in Instanta, si primesc raspunsul: respingerea plangerii ca fiind inadmisibila, deoarece au cercetat la I.T.M Ph, si nu figureaza in evidentele lor(adev de salariat fiind eliberata de o firma din Ct), nu figureaza ca fiind administrator de firma sau detinator al vreunei suprafete de teren agricol... Dar referire la casa pe care o detine, cele 3 masini, la care de, se platesc impozite, nu se face nicaieri... Plus ca i-am rugat sa cerceteze faptul ca a vandut o suprafata de teren in dec 2012, si a incasat 40.000 roni, iar aceasta tranzactie a avut loc la un Birou Notarial. Au cercetat? Au tinut cont? Cred ca stim raspunsul...
Asa ca va urez bafta!
ralu_k79, utilizator
in primul rand cred ca sunt obligati sa imi dea un raspuns la plangerea mea,daca parchetul considera ca este nevinovata voi merge in instanta.nu voi lasa lucrurile asa,mai ales ca si eu,tot azi,am aflat de un caz similar doar ca in locul concubinei este mama fostului sot.cunostinta mea a facut plangeri peste plangeri,a intrat in audiente la procuror si pana la urma l-a facut pe acesta sa cerceteze conturile mamei fostului ei sot.ce credeti ca au descoperit?ca intradevar firma x vireaza in contul ei bani sub forma de salariu pe diverse luni,firma angajatoare fiind deasemenea in strainatate.urmeaza acum sa fie chemata la declaratii si audieri mama acestuia.cand eu am mai cerut cercetarea conturilor fostului sot sau al concubinei mi-au spus cei de la sectie ca nu se paote,ca doar in cazuri de splare de bani sau lucruri mai grav fac ei asa ceva...bine discutiile acestea le-am purtat fara a depune ceva scris.acum imi dau seama ca am pierdut timpul cu oameni care nu au chef sa isi faca treaba si nu vor sa te sfatuiasca ,mai ales daca asta presupune sa le complici lor munca.

Alte discuții în legătură

Executarea unui cont al unei terte persoane in vederea recuperarii pensiei de intretinere minor desirelia75 desirelia75 cum se poate actiona in instanta in urmatoarea situatie: -fostul sot obligat la plata pensiei de intretinere minor in cuantum de 25%din venitul net lunar isi ... (vezi toată discuția)
Se poate cere partajarea unui cont bancar ? desirelia75 desirelia75 am un debitor si sotia acestuia.am o hotarare definitiva si irevocabila in care debitorul e obligat la plata unei pensii de intretinere.debitorul a solicitat ... (vezi toată discuția)
Este legal ca o alta persoana care nu este ruda cu cel obligat la plata pensiei de intretinere minor sa faca aceste plati? desirelia75 desirelia75 este legal ca o alta persoana care nu este ruda cu cel obligat la plata pensiei de intretinere minor sa faca aceste plati catre reprezentantul legal al ... (vezi toată discuția)