avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Instigare si complicitate la infractiunea de abandon ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Instigare si complicitate la infractiunea de abandon de familie

am depus o astfel de plangere impotriva concubinei fostului sot .ea este cea care trimite lunar sume de bani fiicei mele in numele fostului sot prin cupon mandat postal,doarece fostul sot nu se afla in tara la momentul respectiv si peste tot apare scrisul ei.ea este cea care apare in contractele lui de munca ca si persoana de contact.ea este cea care a cumparat masina fostului sot dupa partajul bunurilor noastre tocmai pentru a nu mai avea nimic pe numele lui fostul sot si ptr a nu putea fi executat.am primit si de la executor o informare prin care spit spune ca acesta nu are bunuri mobile sau imobile pe numele sau.niciodata fostul sot nu a depus la parchet ,politie sau instanta extrasul de cont in care ii sunt virate drepturile salarile.banii sunt incasati cu siguranta in conturile concubinei.parchetul nu a fost interesat sa afle unde ii intra banii fostului ptr munca prestata au spus ca este suficient faptul ca firma intermediara prin care acesta voiajeaza a trimis adeverinta cu perioadele lucrate si salariul sau diurna obtinuta.credeti ca va fi posibil ca politia sa ceara cercetarea conturilor concubinei in situatia descrisa mai sus?daca se dovedeste ca banii lui intra in contul ei(practic sumele de bani care trebuiau platite ca si pensie de intretinere minorei intra in conturile acestei domnisoare) o pot actiona pe aceasta pentru recuperarea sumelor datorate de fostul sot?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2013
desirelia75, utilizator
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 14:17, 10 Noiembrie 2014
d-le avocat tin sa va corectez;nu mai este amanta,acum este concubina(noi fiind in sfarsit divortati).:))asta am vrut sa ii raspund si eu d-nei avlil dar s-a grabit sa inchida acea discutie,ca ptr a putea pune poprire veniturilor direct de la firma angajatoare este infernal.cred ca e vb de acel titlu executoriu european,de a lua legatura cu un executor din tara respectiva...sediul central al acelei firme ar fi la londra..toate drumurile catre acea firma sunt foarte incalcite...(tot ceea ce a putut obtine parchetul au fost raspunsurile firmei intermediare din romania si nicidecum vreun raspuns direct al firmei angajatoare.)..cand mult mai simplu ar fi sa se verifice conturile concubinei si apoi...vom mai vedea.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2013
desirelia75, utilizator
e rea avil:)))

in opinia mea, intotdeauna cand 'intretinerea' minorului nu reflecta starea matariala a parintilor avem o problema care trebuie rezolvata
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2013
ContSters290615, utilizator
Eu credeam ca am explicat si pe intelesul dvs. Am spus ca in situatia in care dvs. nu ati primit de la firma angajatoare pensie, atunci puteti face plangere impotriva acestui angajator cat si a sotului, la organelle de politie. De asemenea, mai puteti face plangere separate si impotriva sotului si a "amantei", pentru nerespectarea hot jud., rele tratament, inselaciune, etc....Este posibil sa fie mai multe infractiuni, in concurs, fiecare dintre cei doi avand incadrari distincte.
banii nu ii primesc de la firma angajatore deoarece se afla in alta tara si instanta nu a avut cum sa puna poprire direct la firma angajatoare.instanta doar a obligat paratul la palta pensiei de intretinere in cuantum de 25% din venitul net lunar.am facut aceste plangeri,acum astept cercetarile.
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2013
desirelia75, utilizator
nu stiu cum este cu executarile la Londra , dar in Italia a fost destul de usor. cred ca , pana sa asteptati cercetarile in penal in Romania, mai bine va interesati in Londra de un executor. este imposibil sa nu gasiti ceva romani care s-aiu specializat acolo pe asa ceva , mai ales daca suma este de lut in seama.:), cautati pe net si sunt convinsa ca veti gasi .

Alte discuții în legătură

Executarea unui cont al unei terte persoane in vederea recuperarii pensiei de intretinere minor desirelia75 desirelia75 cum se poate actiona in instanta in urmatoarea situatie: -fostul sot obligat la plata pensiei de intretinere minor in cuantum de 25%din venitul net lunar isi ... (vezi toată discuția)
Se poate cere partajarea unui cont bancar ? desirelia75 desirelia75 am un debitor si sotia acestuia.am o hotarare definitiva si irevocabila in care debitorul e obligat la plata unei pensii de intretinere.debitorul a solicitat ... (vezi toată discuția)
Este legal ca o alta persoana care nu este ruda cu cel obligat la plata pensiei de intretinere minor sa faca aceste plati? desirelia75 desirelia75 este legal ca o alta persoana care nu este ruda cu cel obligat la plata pensiei de intretinere minor sa faca aceste plati catre reprezentantul legal al ... (vezi toată discuția)