avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul fara plata

pe motivul ca nu avem de lucru,ne-a fost sugestionat sa ne luam concediul de odihna prin rotatie, fiecare dintre noi cateva zile, max o saptamana.
cand am revenit la serviciu am constatat ca se intocmise un tabel cu fiecare dintre angajati cu programare la concediul fara plata si ni s-a inaintat personal sa semnam de buna voie aceste cereri pana la durata de doua saptamani.
ce considerati , este intemeiat ;legal aceste proceduri? ce se intampla daca refuz si nu semnez aceasta cerere pentru concediul fara plata?
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 14:05, 20 Iulie 2013
Conf art 153 alin 1 CM pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată. CCMN nu mai exista si deci nu mai produce efecte juridice.

Asadar angajatul are dreptul, nu obligatia de a solicita CFS. Nici o prevedere legala nu da dreptul angajatorului de a trimite angajatii in CFS. In concluzie sfatul meu e sa nu semnati nici o cerere de CFS, fie ea individuala sau colectiva. Daca o semnati e ca si cum plecarea in CFS ar fi fost din initiativa dvs. Angajatorul nu va poate obliga sa mergeti in CFS.
Pot exista situtaii in care angajatorul poate trimite in CFP , asa cum a existat in prevederea din fostul CCMN.
Ca de exemplu...?
Ca de exemplu : incazul in care din motive obiective este necesara reducerea sau intreruperea temporara a activitatii - in loc de somaj tehnic se poate adopta varianta cu CFP pe o durata maxima de x zile.

@freeelis
Temei legal aveti pentru ceea ce sustineti?

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata; durata? busubianca busubianca Care este perioada concediului fara plata in cursul unui an? Mă poate trimite angajatorul in cfp daca nu vreau? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata fortat gmalberto1973 gmalberto1973 Sunt beneficiar de insertie crestere copil pana in luna iulie 2014. Pot fi trimis in concediu fara plata in luna ianuarie 2014,fara acordul meu? Mai pe scurt ... (vezi toată discuția)
Cfs impus de societate adinozaur1 adinozaur1 Spuneti-mi va rog, daca societatea este cea initiatoare a CFS-ului ce se intampla cu asigurarea de sanatate pentru acea perioada? Angajatul benefciaza de ... (vezi toată discuția)