avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... micsorare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

micsorare salariu

Buna Ziua.

Lucrez intr-o firma care are sedii in mai multe tari. Presedintele firmei a luat decizia ca toti salariatii sa piarda x % din salariu datorita crizei economice. In sediul din SUA decizia a fost implementata pe loc dar in RO datorita legilor
am inteles ca vom fi chemati sa semnam voluntar aceasta reducere de salariu.
Recent ne-a fost dat sa semnam un act aditional la contractul de munca prin care sa putem lucra legal de acasa.
Eu am citit acest contract si nu cred sa fie vreo clauza ascunsa care sa le permita sa ne scada salariul.
(decat poate acest punct: angajatorul poate da dispozitii cu caracter obligatoriu pt angajat)

Va rog, cum pot sa ma protejez si sa nu imi fie taiat salariul?
E posibil sa fie ascuns in acest act aditional un punct care sa permita taierea salariului?

Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 23:28, 27 Martie 2009
Ati fost eronat trecut modelier in carnetul de munca. Calificarea la locul de munca se face intr-o fprma organizata si este prea mare discutia pentru a o aborda. Motivul pentru care nu mai figurati ca modelier in carnetul de munca este tocmai reducerea salariului. Este problema dvs. daca ati acceptat reducerea salariului si plata la negru.
AngelaSimina a scris:

Buna Ziua.

Lucrez intr-o firma care are sedii in mai multe tari. Presedintele firmei a luat decizia ca toti salariatii sa piarda x % ...

Va rog, o parere. Unui contabil de la firma, i s-a diminuat volumul de munca. Din atributiile sale, au fost date si altor 2 contabili noi, datorita cresterii volumului de munca. Salariul vechii contabile acum scade cu 200 lei. As putea avea probleme cu ea la semnarea actului aditional, in conditiile mentionate?
Multumesc.
Cum a crescut volumul de munca dar salariatului i s-au luat din atributii?
adelaida_07 a scris:

Cum a crescut volumul de munca dar salariatului i s-au luat din atributii?

Deci pana acum se ocupa ea de totate conturile. Fiind prea mare volumul de munca, s-au mai angajat inca 2 economisti care au preluat anumite conturi....da. Rezulta ca volumul de munca al primului contabil, a scazut, practic ce facea s-a impartit la 3.
Inainte avea o salarizare mare deoarece facea tot. Acum , diminuandui-se vomul de munca, implicit ii vom micsora si salariul, corect?
Nu vreau sa fie interpretat ca am o atitudine ostila, dar............. Din explicatiile date reiese ca o persoana supercompetenta depasita de volumul de munca este in final considerata om si angajatorul mai angajeaza inca 2 persoane. Din cate inteleg volumul de munca este mare, foarte mare cat pentru 3 persoane cu norma intreaga. si brusc nu mai merita salariu de supraom.=D>
Prin act aditional se poate micsora salariul motivat prin reducerea volumului de munca de la 3 persoane la una obisnuita.
Nu m-am putut abtine :innocent: scuze.
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2009
adelaida_07, utilizator

Alte discuții în legătură

Act aditional micsorare salariu anca0909 anca0909 Sunt angajata in cadrul unei societati comerciale, pe functia de economist, azi am primit spre semnare un act aditional de micsorare a salariului si de ... (vezi toată discuția)
Actul aditional de micsorare de salar ioanaste ioanaste am primit un act aditional prin care conveneam cu firma la care lucrez sa-mi micsoreze salariul de pe cartea de munca. azi am discutat cu juristul,motivul ... (vezi toată discuția)
Probleme -criza economica sperantaa sperantaa Buna ziua, as dori daca se poate un raspuns cat mai urgent de la o persoana calificata in legislatia muncii. Lucrez la o societate comerciala iar acum ... (vezi toată discuția)