avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
saandyf a scris:

sunt sanctiuni de drept penal... si e considerata hotarare de condamnare... Asta e parerea lui.

E altceva, dar codul vorbeste de pedepse.. eu zic ca nu sunt condamnati, minorii, si nici nu se retine starea de recidiva in cazul lor.
adi_09 a scris:

saandyf a scris:

sunt sanctiuni de drept penal... si e considerata hotarare de condamnare... Asta e parerea lui.

E altceva, dar codul vorbeste de pedepse.. eu zic ca nu sunt condamnati, minorii, si nici nu se retine starea de recidiva in cazul lor.

...la recidiva se cere hotarare de condamnare mai mare de 1 an. Nu specifica codul altceva. Nu stiu.
...de acu...nu mai conteaza :) Mergem inainte cu ce am retinut fiecare. Succes tuturor si sper sa ne regasim cati mai putini pe forum la anul. Baftaaaaa!!!!!!!
Ultima modificare: Joi, 28 August 2014
saandyf, utilizator
saandyf a scris:

adi_09 a scris:

saandyf a scris:

...la recidiva se cere hotarare de condamnare mai mare de 1 an. Nu specifica codul altceva. Nu stiu.

condmnare la pedeapsa mai mare de 1 an
Eu cred că se reține represiunea nedreaptă din următoarele considerente.
În primul rând, represiunea nedreaptă înseamnă fapta de a pune în mișcare acțiunea penală, de a lua o măsură preventivă neprivativă de liberate ori de a trimite în judecată o persoană știind că este nevinovată -art. 283, alin. 1 din CP. După cum se observă punerea în mișcare a acțiunii penale este inclusă în conținutul constitutiv al infracțiunii, nu poate fi trimis în judecată dacă nu e pusă în mișcare acțiunea penală împotriva sa. Așadar dacă un procuror pune în mișcare acțiunea penală ori trimite în judecată un minor știind că este nevinovat în sarcina acestuia poate fi reținută represiunea nedreaptă. Cred că se impune ca și judecătorul ar trebui să răspundă în mod similar.
În al doilea rând, să nu uităm că deși nu reprezintă o condamnare de care se ține cont la stabilirea recidivei, reprezintă un impediment la dispunerea renunțării la aplicarea pedepsei. E adevărat că măsura educativă nu este o pedeapsă, nu poate atrage interdicții, incapacități sau decăderi dar aceste dispoziții sunt instituite în favoarea minorului, nu în defavoarea acestuia.
Noțiunea de pedeapsă nu trebuie confundată cu noțiunea de condamnare.
Aceasta este părerea mea.:">
Ultima modificare: Joi, 28 August 2014
Subiectiv, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Concursul de admitere la inm 2012 ionela1984 ionela1984 Imi poate spune cineva va rog dupa ce manuale sa invat si eu pentru admitere a inm din acest an?poate imi sugerati si ceva grile sau exercitii de rationament ... (vezi toată discuția)