avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2014
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2014

Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014.
mirei2012 a scris:

Nofacenoname0 a scris:

Pai si cu invocarea nulitatii in cazul sesizarii prin acord cum ramane?
Si eu am gresit grila cu eroarea, exact ca tine stiam...aiurea rau grila aia..

e singurul caz cand nulitatea din curs UP poate fi invocata in fata instantei...dar nu specifica grila ca e acord ca sa iei in calcul varianta asta...vezi cand stii prea aprofundat o dai de gard

Mie imi e si rusine sa pun ce grile am gresit ...ca erau de mintea bibilicii

Urasc genul acesta de grile....cand se foloseste ,,poate,, in mod normal se au in vedere si exceptiile...of doamne..
Asta ai gandit-o prea departe

Eu am busit tranzactia desi mi-am zis ca nu pt valabilitate trebuie scrisa si aia cu limitele private de la reale ca imi aminteam de act autentic sau acord expres ...nus de unde mi-a ramas in cap aiurea...si-mi ziceam pun sau nu pun...si n-am pus #-o
Si aia cu bun si aprobat ...dar n-am stat sa compilez ca atunci cand depune la tert e pt dublu exemplar...greseli prostesti

Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2014
mirei2012, utilizator
mirei2012 a scris:

Spre deosebire de eroare ca viciu de consimtamant dolul

a poate angaja raspunderea autorului sau pt prej cauzate
b este aplicabil si actelor juridice unilaterale
c nu se presupune

Salutare.eu nu am participat....
Mi s au parut si mie destul de dificile subiectele.La prima bataie am bajbait putin prin ele.
la B -eroarea si dolul e posibil in cazul actelor juridice unilaterale
Testamentul -a)se lasa testament sub semnatura privata unei persoane despre care s a crezut ca este ruda cu el(eroare)
b)s-au folosit manopere dolosive ptr a-i fi lasat un testament(dol)

catalin1980 a scris:

mirei2012 a scris:

Spre deosebire de eroare ca viciu de consimtamant dolul

a poate angaja raspunderea autorului sau pt prej cauzate
b este aplicabil si actelor juridice unilaterale
c nu se presupune

Salutare.eu nu am participat....
Mi s au parut si mie destul de dificile subiectele.La prima bataie am bajbait putin prin ele.
la B -eroarea si dolul e posibil in cazul actelor juridice unilaterale
Testamentul -a)se lasa testament sub semnatura privata unei persoane despre care s a crezut ca este ruda cu el(eroare)
b)s-au folosit manopere dolosive ptr a-i fi lasat un testament(dol)

Ai dreptate mi-a ramas in bibilica aj bi plurilaterale cu titlu oneros din cursul lui Boroi....multe prostii atarna pe neuronii mei...selecteaza ei ca dracu

Eu zic sa nu va faceti griji cei aproape de 70 pct.Sunteti la un pas si s a vazut ca sunteti buni.Nimic nu se obtine usor si cu perseverenta se poate lua examenul.Trebuie tinuti nervii in frau si ochii in carti si va fi bine.Eu am tot amanat din lipsa de timp si lipsa de resurse psihice si sper la anul cu cei care nu reusesc,sa fim colegi.Bafta pe viitor
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2014
catalin1980, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Examen barou silvianna silvianna Buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? vreau sa stiu pot invata dupa urmatoarele carti pentru examenul de Barou: 1.\" INSTITUTII DE DREPT ... (vezi toată discuția)